O-STA

AMC predstavlja drugo sezono serije Preacher - akcija, komičnost in New Orleans

Na male zaslone se v četrtek, 29. junija, ob 22. uri, z drugo sezono vrača AMC-jeva nadnaravna, komična in z akcijo zaznamovana televizijska serija, ki je sicer osnovana na kultnem istoimenskem stripu - Preacher. Ko pridigar s kriminalno preteklostjo Jesse Custer v nebesih ne najde Boga, ga prične iskati drugje. Na poti ga spremljajo njegova muhasta ljubezen življenja Tulip in njegov najboljši prijatelj Cassidy, 119-letni irski vampir. Banda konča v New Orleansu, kjer se mora soočiti z lokalnimi gangsterji, nevarnimi tajnimi agenti in z neuničljivim morilskim kavbojem iz pekla, imenovanim "The Saint of Killers".

V prvi sezoni izjemno priljubljene serije Preacher, ki si jo gledalci lahko ogledajo v soboto, 24. junija, ob 22. uri, smo spremljali Jesse-ja Custerja, ki je po očetovi smrti postal pridigar in je prevzel njegovo cerkev. Ko je nekdanjega zločinca prevzela nenavadna moč, s katero lahko manipulira ostale, da storijo tako, kot želi on, se je moral spopasti z novo življenjsko misijo - vstopom v nebesa.

Potem ko Jesse spozna, da v nebesih ni Boga, ga prične iskati drugje. Na tej novi življenjski misiji ga spremljata njegovo brezkompromisno dekle Tulip in njegov najboljši prijatelj Cassidy. Tulip-ina vsestranska podpora Jesse-ju se postavi pod vprašaj, ko izve, da bodo Boga iskali v New Orleansu, saj jo s tem edinstvenim mestom veže skrivna preteklost. Tulip bo naredila vse, da Jesse ne izve njene skrivnosti. Cassidy bo po drugi strani vztrajal, da banda ostane pri njegovem dolgoletnem tovarišu Denisu, ki pa zaradi njune zapletene preteklosti ni najbolj navdušen nad ponovnim srečanjem. Vznemirljivo dogajanje v New Orleansu bodo še dodatno zapletli nevarni agenti tajne agencije the Grail z vodjo Herr Starr in Laro Featherstone, eno izmed najboljših agentk. Lara je pametna in preračunljiva agentka, ki se poslužuje vseh sredstev za dosego svojega cilja, tudi svojih ženskih čarov. Ne nazadnje pa glavne junake v 13-ih epizodah druge sezone vznemirljive AMC-jeve serije Preacher čaka tudi soočenje z neuničljivim morilskim kavbojem "The Saint of Killers", ki je bil poslan iz pekla z enim samim namenom: da uniči našega glavnega junaka.

Glavna zvezda prihajajoče sezone bo teksaški pridigar Jesse Custer, ki ga igra Dominic Cooper, eden bolj vznemirljivih britanskih igralskih talentov. Poznamo ga iz The Devil's Double; Need for Speed; Captain America: The First Avenger; My Week; An Education; Tamara Drewe; The Duchess; Mamma Mia! in Starter for 10. Na poti bo Jesse-ja spremljala njegova skrivnostna punca Tulip O'Hare, ki jo igra izjemno talentirana Ruth Negga. Iz njene kariere velja izpostaviti vlogo Mildred Loving v filmu Loving, za katero je bila nominira za oskarja za najboljšo igralko. Cassidyja, Jesse-jevega najboljšega prijatelja, bo zaigral Joseph Gilgun, katerega igro smo lahko občudovali v The Last Witch Hunter; The Infiltrator; This Is England; Pride; Harry Brown; Lockout in Screwed.

Pestro igralsko ekipo bo v drugi sezoni sestavljal tudi Ian Colletti, ki bo upodobil lik Eugena Roota, Jesse-jevega najbolj zvestega župljana. Gledali ste ga lahko v neodvisnem filmu Jimmy, pa tudi v An Invisible Sign ter Wonderland; na TV zaslonih pa v serijah Mercy, The Sopranos in Blue Bloods. Graham Mctavish se v seriji Preacher podpisuje pod vlogo The Saint of Killers, nadnaravnega, neuničljivega morilskega stroja, poslanega iz Pekla, da bi uničil Jesse-ja Custerja. Graham McTavish se lahko pohvali z bogato filmsko kariero. Med drugim je zaigral v nagrajeni seriji Outlander; na velikem platnu smo ga lahko gledali v vseh treh delih uspešnice The Hobbit. V igralski zasedbi druge sezone serije Preacher pa velja omeniti tudi Pip Torrens, ki upodobi vodjo tajne organizacije the Grail, Herr Starr, in Julie Ann Emery, ki zaigra Laro Featherstone, pametno in brezkompromisno operativko tajne organizacije the Grail.

Pod drugo sezono serije Preacher se kot režiser, avtor in izvršni producent podpisuje Sam Catlin. Kot izvršni producenti pa so sodelovali tudi Seth Rogen, Evan Goldberg, Neal H. Moritz, James Weaver, Vivian Cannon, Ori Marmur, Jason Netter, Ken F. Levin, Michael Slovis in Garth Ennis.