O-STA

Predstavitev delavnic EGPR pod okriljem projekta ERASMUS+ NARIP

Laboratorij za konstruiranje, (LECAD) FS UL je v projektu ERASMUS+ NARIP partner poleg naslednjih univerz: City University of London, Budapest University of Technology and Economics in University of Zagreb, Faculty of Mechanical Engineering and Naval Architecture. Partnerske univerze se povezujejo in vsako leto organizirajo tri zaporedne mednarodne, interdisciplinarne študijske predmete EGPR (European Global Product Realisation), ki potekajo z uporabo videokonferenc in drugih sodobnih komunikacijskih orodij in se zaključijo z enotedensko delavnico na univerzi gostiteljici.

Letos poteka delavnica EGPR od 12. do 20. junija 2017 v Londonu (City University of London). Javna predstavitev delavnice EGPR bo potekala 19. junija 2017 od 15. do 16. ure po srednjeevropskem času. Ogled predstavitve bo možen prek video prenosa na naslednji povezavi: http://narip.lecad.fs.uni-lj.si.

Glavni namen tega projekta je učiti ter izuriti študente inženirstva v transverzalnih spretnostih pri razvoju novih izdelkov (NPD) na dejanskih industrijskih primerih, ki jih bodo priskrbeli industrijski partnerji, da bi spodbujali sodelovanje med študenti, univerzo in industrijo. Poleg tega se bodo posodobitve ter razvoj metodologije konstruiranja in oblikovanja in njene uporabe izvajali tudi pri poučevanju konstruiranja in oblikovanja.

Pod mentorstvom doc. dr. Nikole Vukašinovića in prof. dr. Jožefa Duhovnika so se letos šole in zaključne delavnice udeležili študenti FS:

Jernej Bratuša

Simon Rozman

Gašper Muhič

Danijel Brili

Urban Vajdič

Anže Horžen

Gregor Boštic

Sebastjan Matkovič

Eno od ekip je s svojimi preteklimi izkušnjami na EGPR vodil tudi študent 5. letnika Blaž Močan.

Več informacij na uradni strani NARIP.