O-STA

Podjetje IMS Internet Media Services kupuje večinski delež podjetja Httpool

Podjetje IMS, hčerinsko podjetje Sony Pictures Television Networks, je kupilo večinski delež Httpool-a. IMS je eno največjih podjetij v Latinski Ameriki za prodajo digitalnih oglasov, Httpool pa je spletna oglaševalska mreža, vodilna v Srednji in Vzhodni Evropi ter prisotna v Aziji. Čeprav je Httpool danes mednarodno podjetje, je bila prva podružnica ustanovljena leta 2000 prav v Sloveniji.

Vzpostavitev ene največjih globalnih skupin

IMS in Httpool z združitvijo vzpostavljata enega največjih svetovnih ponudnikov spletnega oglaševanja. Skupina letno izvaja nad 25.000 spletnih oglaševalskih akcij ter ekskluzivno zastopa Twitter, Linkedin, Spotify in 5.000 izbranih spletnih založnikov v več kot 30 državah Latinske Amerike, Srednje in Vzhodne Evrope ter Azije. Aljoša Jenko, direktor in ustanovitelj Httpool-a je povedal, da imata Httpool in IMS isto vizijo, zato si ne bi mogli zamisliti boljšega partnerja. Sklenjeni posel za Httpool pomeni priložnost za hitrejšo rast, dodatno geografsko širitev ter lansiranje lastne tehnologije na svetovne trge. Z združitvijo bosta podjetji oglaševalcem ponudili celostne rešitve na lokalnih in mednarodnih trgih, s svojo inovativnostjo, naprednimi tehnologijami, široko mednarodno ponudbo in dopolnjujočimi oglaševalskimi rešitvami pa bosta imeli trajen vpliv na širši digitalni ekosistem.

Vpliv posla na digitalno konkurenčnost Slovenije

Slovenija zaostaja na področju digitalnega znanja, tehnologij in pripravljenosti na prihodnost ter zaseda zgolj 34. mesto na svetovni lestvici digitalne konkurenčnosti (IMD World Digital Competitiveness Ranking 2017). IMS, Sony in Httpool prispevajo k dvigu konkurenčnosti z dostopom slovenskih podjetij do naprednih tehnologij in poslovnih modelov, najboljših svetovnih praks, novih oglaševalskih priložnosti, vodilnih svetovnih medijev ter enostavnim dostopom do globalnih trgov za slovenske izvoznike. Poleg tega skupina aktivno vlaga v izobraževanje preko brezplačnih akademij tako za strokovno kot širšo javnost. Prve akademije bodo na voljo že v letošnjem letu obljublja Timotej Gala, direktor slovenske enote.