O-STA

Apokalipsa se vrača na male ekrane v težko pričakovanem nadaljevanju tretje sezone serije "Fear the walking dead"

Ljubljana - 25. 7. 2017 - Tretja sezona AMC-jeve serije "Fear the walking dead" se s svojo drugo polovico vrača na male zaslone v ponedeljek, 11. septembra, ob 3. uri, ko bosta, istočasno s premiero v ZDA, predvajani kar dve zaporedni epizodi. Ponovitev si bo možno ogledati še isti dan ob 22. uri. Druga polovica tretje sezone bo sestavljena iz osmih epizod, ki bodo napetost le še stopnjevale - poleg živih mrtvecev prinaša apokalipsa še veliko drugih nepredvidljivih preizkušenj.

Že pred začetkom tretje sezone serije "Fear the walking dead" nam je njen ustvarjalec Dave Erickson zaupal, da bo ta sezona dosti temačnejša, kot so bile prejšnje. Karakterji bodo postavljeni pred težke preizkušnje, zaradi katerih bodo svetu prisiljeni pokazati tudi drugačno plat svoje osebnosti. Medtem ko je že prva polovica tretje sezone poskrbela za marsikateri tragičen trenutek, prav tako pa obstoječe like postavila v novo luč, se bo napetost v drugi polovici le še stopnjevala, naše razumevanje življenja znotraj apokalipse pa poglobilo.

Družini Clark in Otto sta si priborili premirje s pripadniki Nacije, ki pa je vse prej kot stabilno. Kljub temu morajo najti način, kako sodelovati, če želijo apokalipso preživeti v čim večjem številu. Stanovalci ranča so že v prvi polovici tretje sezone izgubili ogromno svojih pripadnikov, prihodnost pa izgleda le še bolj črnogleda, saj naravnih virov, nujno potrebnih za preživetje, zmanjkuje. Eden izmed teh virov je jez Gonzalez, kjer Daniel še vedno ni obupal nad idejo, da bo nekega dne ponovno našel Ofelijo.

Serija "Fear the walking dead" drži svoje drugo mesto med dramskimi serijami na kabelski televiziji v ZDA. Ustvarjalci serije so Dave Erickson, Robert Kirkman, Gale Anne Hurd, Greg Nicotero in David Alpert, v igralskih vlogah pa nastopajo Kim Dickens kot Madison, Frank Dillane kot Nick, Alycia Debnam-Carey kot Alicia, Mercedes Mason kot Ofelia, Colman Domingo v vlogi Stranda in Danay Garcia kot Luciana. Stalni igralski zasedbi so se kot člani družine Otto že v začetku sezone pridružili Dayton Callie, Daniel Sharman in Sam Underwood, prav tako pa Lisandra Tena v vlogi Lole Guerrero in Michael Greyeyes kot Qaletaka Walker.

###

O AMC, najbolj priljubljeni ameriški kabelski televiziji

Kabelska televizija AMC, ki sodi med najbolj priljubljene in največkrat nagrajene blagovne znamke v zgodovini televizije, je v Slovenijo prispela 5. novembra 2014. Začetek oddajanja je bil del širše pobude, saj je istočasno začela oddajati tudi v drugih državah Srednje in Vzhodne Evrope. AMC Networks International - Central Europe gledalcem AMC prinaša vsebino, po kateri ta blagovna znamka slovi: izvirne serije in kakovostne filmske vsebine. S predvajanjem kritiško priznanih serij, kot so Kriva pota (Breaking Bad), Bitka za CTRL (Halt and Catch Fire), Fargo, Better Call Saul, Fear The Walking Dead, HUMANS, Into the Badlands, The Night Manager, Preacher in Hap and Leonard, AMC utrjuje svoj položaj kot vodilna znamka podjetja ter globalno priljubljena in znana izbira ljubiteljev filmov in serij.

Za več informacij obiščite www.facebook.com/amctvslo in www.amctvce.com

O AMC Networks International

AMC Networks International - Central Europe je podružnica AMC Networks International, vodilnega mednarodnega podjetja na področju oddajanja in distribucije tematskih televizijskih programov s poudarkom na trgih Srednje in Vzhodne Evrope. Trenutno ponudba AMCNI - Central Europe vključuje 13 televizijskih programov v štirih žanrih:

- šport: Sport1, Sport2, SportM,

- otroški programi: Minimax, Megamax,

- informacije in zabava: Spektrum, TV Paprika, Spektrum Home,

- filmski programi: AMC, Film Mania, Film Café in Film+.

Programi so prilagojeni lokalnim gledalcem, jezikom in trgom, na voljo pa so na številnih platformah, kar vključuje programe v visoki ločljivosti, televizijo na zahtevo in mobilne naprave.

AMC Networks International je globalna skupina podjetja AMC Networks, ki priznane in zabavne vsebine zagotavlja v več kot 140 državah in območjih, kar vključuje Afriko, Azijo, Evropo ter Južno in Srednjo Ameriko. AMCNI sestavljata globalni blagovni znamki AMC in Sundance Channel ter priljubljeni, lokalno priznani programi iz različnih žanrov.

Za več informacij obiščite naslov www.amcnetworks.com/amcni.

###

Kontakt za medije:

Petra Črnivec, IPPR za AMC

e-pošta: petra.crnivec@ippr.si

GSM: 040 165 054