O-STA

Tjaša Potočar z lepimi uspehi in nepozabno izkušnjo z univerzijade v Tajpeju

V tajvanskem Tajpeju so se od 19. do 30. avgusta na 29. poletni univerzijadi mudili študenti športniki iz celega sveta. Slovenske barve je nosilo 60 športnic in športnikov, med njimi tudi študentka ljubljanske Fakultete za elektrotehniko Tjaša Potočar.

Atletinja Tjaša Potočar

Tjaša Potočar je nastopila v atletiki in med 26 športnicami osvojila 15. mesto. Poseben izziv ji je predstavljala predvsem časovna razlika pa tudi vlažno in vroče azijsko podnebje. Sama je z nastopom zadovoljna, vzdušje pa je opisala tako: "Poseben pečat name so pustili gostoljubni domačini in polne tribune navdušenih gledalcev. Sodelovanje na poletni univerzijadi pa bo zame nepozabno tudi zaradi izjemno prijateljskih odnosov med sotekmovalkami."

Športnica, ki je navdušena nad robotiko

Športniki na univerzijadah ne predstavljajo zgolj svojih držav, vendar tudi visokošolske zavode, na katerih študirajo. Tjaša se je za študij na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani odločila zaradi dolgoletnega navdušenja nad robotiko in zato z veseljem usklajuje naporne treninge z rednim študijem na fakulteti.

Promocija športa in medkulturnega sodelovanja

Univerzijade so uradna mednarodna študentska tekmovanja, ki jih organizira Mednarodna univerzitetna športna zveza, v katero je združenih 164 nacionalnih univerzitetnih športnih organizacij. V Sloveniji za študentski tekmovalni šport skrbi Slovenska univerzitetna športna zveza (SUŠZ). Poleg promocije športa in športne odličnosti je smoter univerzijad promocija mednacionalnega in medkulturnega sodelovanja ter izmenjave izkušenj in doživetij študentov iz vseh koncev sveta.