O-STA

Apokalipsa kot prizorišče za politične igrice

Čeprav je apokalipsa s seboj prinesla propad demokratične družbe, kot so je bili naši junaki v preteklosti navajeni, to ne pomeni, da so posamezniki prenehali z igrami moči. V drugem delu tretje sezone AMC-jeve serije "Fear the Walking Dead", ki je danes dočakal svojo premiero, se bodo napetosti le še stopnjevale, boj za oblast pa bo postal za marsikoga izredno nevaren. In če naši stari znanci niso zmožni pozabiti na zamere ter sodelovati drug z drugim, kako naj od njih pričakujemo, da se bodo sposobni zavarovati pred vedno večjim številom živih mrtvecev?

Napetost na ranču le še narašča

V prvem delu sezone je Madison z Walkerjem sklenila sporazum, ki pa je bil na obeh straneh dosežen le zaradi nuje. Člani Nacije so sedaj dosegli Ranč, kjer morajo ugotoviti, kako sobivati s svojimi nekdanjimi sovražniki, kar pa ni preprosta naloga. Zaradi njihove prisotnosti se starim prebivalcem Ranča zdi, kot da so ujetniki na lastnem ozemlju. Življenje na Ranču postane kot hoja po minskem polju, situacijo pa le še poslabša dejstvo, da ni jasnega vodstva - med tem, ko je Jake uradni voditelj, pa je več kot očitno prav Madison tista, ki sprejema najpomembnejše odločitve.

Jake in Alicia

Ta dinamika pa se lahko kar hitro spremeni. Jake ima namreč sedaj na svoji strani Alicio in morda bo prav z njeno pomočjo in nasveti našel svojo pravo pot. Čeprav je njuna ljubezenska zgodba že od vsega začetka zelo zapletena, pa se lahko izkažeta kot zelo koristna drug drugemu. Predvsem Alicia je tista, ki nikoli ni skrivala, da ji Jake veliko pomeni tudi kot nekdo, ki lahko olajša njeno preživetje v apokalipsi. Ali bomo priča njunemu propadu ali pa rojstvu močnega para, pa se bo izkazalo šele ob ogledu novih delov serije "Fear the Walking Dead".