O-STA

Orkester Slovenske filharmonije gostuje v graškem Musikvereinu

Orkester Slovenske filharmonije se pripravlja na gostovanje. S svojim nastopom bo odprl koncertno sezono Musikvereina v Gradcu. Pod vodstvom Alana Buribajeva ter s pianistom Simonom Trpčeskim se bodo člani našega orkestra predstavili 18. in 19 septembra 2017.

Poleg standardnega ruskega repertoarja (Rahmaninov in Šostakovič) bodo obiskovalci v Gradcu lahko slišali še Groteskne plese slovenskega klasika današnjih in polpreteklih dni, Janeza Matičiča.

Kazahstanski dirigent Alan Buribajev trenutno deluje kot glavni dirigent opernega gledališča v Astani ter glavni gostujoči dirigent Simfoničnega orkestra Japan Century iz Osake.

Pri izvedbi 3. klavirskega koncerta Rahmaninova bo z Orkestrom Slovenske filharmonije nastopil izvrstni makedonski, svetovno znani pianist Simon Trpčeski. Tehnična dovršenost in muzikalnost njegovih interpretacij ga je pripeljala do nastopov s prestižnimi orkestri, kot so londonski, newyorški in losangeleški filharmoniki, Orkester Bolšoj teatra, ter z dirigenti, kot so Vladimir Aškenazi, Gustavo Dudamel in Lorin Maazel.

Koncert z istim programom bo 21. in 22. septembra 2017 odprl tudi sezono Modrega abonmaja Slovenske filharmonije v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.


Več o gostovanju na povezavi:

http://www.musikverein-graz.at/konzert/1-orchesterkonzert201718/

http://www.musikverein-graz.at/konzert/1-orchesterkonzert-5/


Slovenska filharmonija
Kongresni trg 10, 1000 Ljubljana, T +386 1 24 10 800, www.filharmonija.si, info@filharmonija.si