O-STA

KYOCERA Document Solutions praznuje 25 let tehnologije ECOSYS

Ljubljana, 3. november 2017 - Korporacija KYOCERA Document Solutions Europe B.V. (KYOCERA) praznuje 25-letnico predstavitve prvega ECOSYS laserskega tiskalnika, prelomne inovacije, ki je napovedala novo obdobje okoljske trajnosti.

Prva naprava KYOCERA ECOSYS, model FS-1500, ki je bil opremljen z revolucionarnim sistemom tonerja, je prišla na trg leta 1992 in je omogočala 85 odstotno zmanjšanje odpadkov potrošnega materiala v celotni življenjski dobi tiskalnika.

Tedaj je bil prevladujoči trend v zasnovi tonerjev, da so kartuše vsebovale do 60 ključnih delov, ki jih je bilo potrebno ob menjavi tonerja vsakič zamenjati - praksa, ki se jo nekateri proizvajalci še vedno poslužujejo. Po drugi strani pa je pri Kyocerinih ECOSYS tiskalnikih treba zamenjati le 5 manjših osnovnih komponent. Kyocerin toner je mogoče zamenjati tudi neodvisno od ostalih ključnih komponent naprave. Nepotrebno menjavanje mehanskih delov namreč izdatno zmanjšuje stroške lastništva naprave v njenem celotnem življenjskem obdobju.

Takahiro Sato, predsednik KYOCERA Document Solutions Europe B.V, je izjavil: " Pred četrt stoletja je bilo treba termine kot so trajnost, obnovljivost in vpliv na okolje, šele vstaviti v korporativni slovar. Danes pa prevladujejo na mnogih razpravah upravnih odborov.
Trajnostni odnos do okolja je bilo eno od temeljnih načel korporativne filozofije skupine KYOCERA, vse od njene ustanovitve leta 1959. Razvoj serije izdelkov ECOSYS je na nek način napovedoval novo dobo v odnosu do okolja. Kyocerini izdelki ECOSYS so postavili standard ekološko prijaznemu tiskanju že ob prvi predstavitvi, in danes, po 25 letih, smo na tem področju še vedno vodilni."

Najnovejše inovacije iz laboratorijev podjetja KYOCERA vključujejo tudi novo vrsto okolju prijaznega tonerja, ki ga uporabljajo novejše naprave ECOSYS. Proces fiksiranja tonerja na papir porabi približno dve tretjini celotne energije, ki jo porabi tiskalnik. Novi toner Kyocera je možno nanesti na papir pri 30°C nižji temperaturi in tako prihraniti do 50 odstotkov energije.

Kyocerino poglobljeno strokovno znanje s področja tehnologije obdelave fine keramike je eno od temeljev okoljsko prijazne zasnove tiskalnikov ECOSYS. Komponente z dolgo življenjsko dobo, ki so vgrajene v Kyocerine naprave, so bolj obstojne, kar v večini primerov pomeni, da jih ni potrebno menjati v celotnem življenjskem obdobju tiskalnika.

Tonerji KYOCERA ECOSYS so preprostejši, manjši in lažji od kompleksnejših alternativ. Zato jih je lažje tudi prevažati, kar še dodatno znižuje stroške lastništva naprave v celotnem življenjskem obdobju naprave.

Za več informaciji o tehnologiji KYOCERA ECOSYS, obiščite: http://www.Kyoceradocumentsolutions.si/index/o_nas/inovacije.html

##

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

KYOCERA Document Solutions s sedežem v Osaki na Japonskem, je vodilni proizvajalec rešitev za izpisovanje dokumentov in sistemov za upravljanje z dokumenti, ki vključuje barvne in črnobele večopravilne naprave in tiskalnike ter široko-formatne naprave. Kyocerini izdelki slovijo po edinstvenih komponentah z dolgo življanjsko dobo, ki zagotavljajo večjo zanesljivost in manj odpadkov. Rezultat pa se kaže v nižjih Skupnih stroških lastništva (TCO) v celotni življanjski dobi naprav.

Ponudba podjetja KYOCERA Document Solutions pa se ne konča s strojno opremo. Celovita paleta poslovnih aplikacij in svetovalnih storitev omogoča uporabnikom, z optimizacijo in upravljanjem delovnih tokov dokumentov, izkoristiti poln potencijal strojne opreme.

Kyocera Document Solutions je hčerinsko podjetje v popolni lasti korporacije Kyocera Corporation, vodilnega proizvajalca visokotehnološke keramike in povezanih izdelkov, ki vključujejo telekomunikacijsko opremo, sestavne dele za polprevodniške izdelke in elektronske komponente.V fiskalnem letu, ki se je zaključil 31. marca 2015 je korporacija Kyocera zabeležila 11,7 milijarde UER neto prodaje.

Več informacij je na voljo na spletni strani www.Kyoceradocumentsolutions.si.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja razvoj in prodaja rešitev za upravljanje z dokumenti, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.

Ciril Kraševec, direktor

Leskoškova 11, 1000 Ljubljana

Tel.: (01) 5484 800

Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si