O-STA

Vlada ZAE se je srečala med 1,5 milijona naslovi na knjižnem sejmu v Šardži

Kultura je v središču državotvornih naporov ZAE

ŠARDŽA, Združeni arabski emirati - (BUSINESS WIRE) - Veliko postane jasno o kulturnih vrednotah naroda in o viziji vodilnih za svoje ljudstvo, ko se množični knjižni sejem spremeni v prizorišče visokih pogovorov. Člani vlade ZAE so v nikoli prej videnem dogodku te vrste zapustili svoje pisarne, da bi se sestali med 1,5 milijona naslovi, tisoči učencev in študentov ter ljubiteljev kulture na 36. Mednarodnem knjižnem sejmu v Šardži, ki je zdaj že tretji največji na svetu.

Ta objava za medije vsebuje multimedijske vsebine. Celotno sporočilo si lahko ogledate tu: http://www.businesswire.com/news/home/20171109005593/en/

Med sestankom vlade ZAE na Mednarodnem knjižnem sejmu v Šardži 2017 (Foto: Služba vlade v Dubaju za odnose z javnostmi)

Sestanek na Mednarodnem knjižnem sejmu v Šardži, ki mu je predsedoval njegova visokost, Šejk Mohamed bin Rašid al Maktum, podpredsednik in premier ZAE ter vladar Dubaja, je jasno odseval ne le pomen SIBF kot prestižne platforme, ki spodbuja pogovore nacionalnega interesa ampak tudi razumevanje ZAE za dejstvo, da je kultura industrija, ki bo zgradila prihodnost sveta.

Osnovna tema srečanja je bila v nadaljevanju naporov za ljudstvo ZAE, ki ga vodilni vedno znova prepoznavajo kot narodovo največje bogastvo, da bi lahko živeli izpopolnjujoča življenja z izgradnjo na znanju utemeljene družbe, v kateri lahko generacije uspevajo v okolju, ki ga bogatijo knjige, kultura, literatura in umetnost.

V skladu s tradicijo je tudi letošnji SIBF podrl prejšnje rekorde obiskanosti s tem, ko je privabil 728.000 ljudi v prvih petih dneh. Sejem bo potekal še do sobote, 11. novembra, sodeluje pa 393 avtorjev, intelektualcev in umetnikov iz 48 držav, ki se udeležujejo več kot 2.600 aktivnosti.

Izvirno različico sporočila si lahko ogledate na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20171109005593/en/

Kontakti

National Network Communications (NNC)
Fadia Daouk
Mob: +971 52 617 2111