O-STA

Konferenca Vlaganje v prihodnost (IIFMENA) predstavlja 'Šardžsko deklaracijo za opolnomočenje mladih'

Foto: Med konferenco Vlaganje v prihodnost 2018 v Šardži, Združeni arabski emirati (Foto: konferenca Vlaganje v prihodnost 2018, Šardža, Združeni arabski emirati)

25.10.2018, 14:08 UTC

Predstavitev uresničljivih rešitev za spopadanje s krizo mladih na Bližnjem vzhodu in v Severni Afriki

Šardža, Združeni arabski emirati - (BUSINESS WIRE) - Kot odziv na izzive, s katerimi se spopadajo mladi v regiji Bližnji vzhod in Severna Afrika (Middle East and North Africa - MENA) je Šardža, tretji največji emirat v Združenih Arabskih emiratih, pozval države regije MENA in mednarodno skupnost, da skupaj sprejmejo in uresničijo 'Šardžsko deklaracijo za opolnomočenje mladih', načrt z devetimi točkami za krepitev mladih in njihovo zaščito pred nevarnostmi ekstremizma v prihodnosti.

Sporočilo za javnost vsebuje multimedijske vsebine. Celotno sporočilo si lahko ogledate tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20181025005605/en/

  • V središče svojega odločanja o politikah, ki zadevajo mlade, postavite pridobitev veščin, potrebnih za življenje, da boste otrokom in mladim pomagali pri skoku v prihodnost: biti odprt za učenje, biti vključen v zaposlitev, biti aktiven državljan ter imeti nadzor nad svojo osebno rastjo in opolnomočenjem.

  • Spodbujajte politike, ki krepijo vzpodbudno okolje in prepoznavajo pomembno vlogo mladih žensk kot sredstva za gospodarsko stabilizacijo in rast.

  • Spol pomaknite v ospredje v vseh načrtih, politikah in programih za opolnomočenje, zaščito in podporo mladim.

  • Izkoristite obstoječa prizadevanja za reformo izobraževalnega sistema in demografske spremembe kot priložnost za vlaganje v človeški kapital.

  • Uskladite delovanje vlad, agencij Združenih narodov, nevladnih organizacij, akademikov in zasebnega sektorja, da bi omogočili izobraževanje, ki presega šolski sistem in prinaša priložnosti za prilagodljivo učenje.

  • Zavedajte se, da je podjetnost mladih gonilna sila družbeno-gospodarskega razvoja.

  • Ustvarjajte vzpodbudne pogoje za mlade podjetnike.

  • Poskrbite, da so vsi mladi begunci zaščiteni pred nasiljem, zlorabami in izkoriščanjem ter da imajo dostop do zdravstvene oskrbe in psihosocialne podpore.

  • Interes mladih beguncev naj bo vodilo pri vseh zadevah, ki vplivajo na njihovo prihodnost.


Deklaracija je nastala po celodnevnih razpravah na konferenci "Vlaganje v prihodnost" (IIFMENA), ki jo organizira svetovna humanitarna organizacija TBHF na temo 'Mladi - krizni izzivi in razvojne priložnosti', ki vsaki dve leti ponudi svojo platformo za razpravo o žgočih humanitarnih težavah v regiji.

Izvorno različico sporočila si lahko ogledate na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20181025005605/en/

Kontakti:

National Network Communications (NNC)
Mousa Nimer, 0502220561
m.nimer@nncpr.com

Vir: Šardža