O-STA

Šardža še enkrat poudarila ključno vlogo mladih za mir in blaginjo v regiji MENA

Konferenca Vlagati v prihodnost (IIFMENA) 2018 v Šardži (Foto: Business Wire)

5. november 2018, 14:55 UTC

ŠARDŽA, Združeni arabski emirati--(BUSINESS WIRE)-- Šardža, tretji največji emirat v Združenih arabskih emiratih (ZAE), je vnovič osvetlila vlogo mladih pri vzpostavljanju trajnega miru v regiji MENA (Bližnji vzhod in Severna Afrika).

To sporočilo za javnost vsebuje multimedijske vsebine. Celotno sporočilo je na voljo na: https://www.businesswire.com/news/home/20181105005573/en/

Konferenca Vlagati v prihodnost (IIFMENA) 2018 v Šardži (Foto: Business Wire)

Emirat je gostil ključne razprave z več kot 600 visokimi predstavniki in 60 osrednjimi govorniki s celega sveta, ki so poudarili, da bo to mogoče šele, ko bodo vlade v regiji postale bolj vključujoče in ko bodo mlade vključile kot enakovredne partnerje v proces odločanja.

Te odločilne razprave so potekale na dvodnevni konferenci z naslovom Vlaganje v prihodnost (IIFMENA), ki jo je na temo Mladi - krizni izzivi in razvojne priložnosti pripravila vodilna humanitarna organizacija s sedežem v Šardži, The Big Heart Foundation (TBHF). Konference se je udeležilo več kot 3000 udeležencev, ki so prisluhnili visokim diplomatskim predstavnikom in zagovornikom pravic mladih, kot so Nobelova nagrajenka za mir Nadia Murad in generalni sekretar Arabske lige Ahmed Aboul Gheit.

Konferenca IIFMENA 2018 je prek panelnih razprav na visoki ravni in mladinskih parlamentov osvetlila nujnost zaščite in obnove manjšinskih skupin v regiji MENA ter preučila možnosti za spodbujanje kratkoročne in dolgoročne obnove ter razvoja veščin in priložnosti za mlade.

IIFMENA je obenem poudarila potrebo po ponovni vzpostavitvi zaupanja mladih v mednarodni skupnosti. Konferenca je prvi korak v tej smeri naredila s kristalizacijo dvodnevnih razprav v Deklaraciji Šardže za opolnomočenje mladih - akcijski načrt v devetih točkah za opolnomočenje mladih, za katere Šardža poziva članice MENA in mednarodno skupnost, naj jo kolektivno sprejmejo in uresničijo.

Z delom v prvih vrstah konference so mladi delegati obenem predložili Izjavo mladih IIFMENA - nabor 15 priporočil, ki zarisujejo bolj vključujoč pristop k razvoju regije s poudarkom na izkoriščenju priložnosti za mlade.

IIFMENA 2018 je potekala v partnerstvu s specializiranimi organizacijami Združenih narodov UNHCR, UNDP, UNICEF in UN Women ter Ustanovo za napredek žensk NAMA in SOS Children's Villages. Organizirana je enkrat na dve leti z namenom osvetlitve ključnega humanitarnega vprašanja v regiji MENA.

Originalna verzija sporočila je na voljo na spletni strani businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20181105005573/en/

Kontakti

National Network Communications (NNC)
Fadia Daouk, +971 52 617 2111


Vir: ŠardžA