O-STA

Teden biodinamike: poklon hrani

Kako pogosto razmišljate o hrani? Kaj skuhati, kako, na kakšen način, kdaj jesti, kako poskrbeti za uravnotežen obrok... Pa veste, kaj jeste? To se sprašujejo tudi pri naših sosedih preko Mure, kjer z namenom osveščanja o kakovostni pridelavi hrane poteka v teh dneh prav poseben poklon hrani: Teden biodinamike. Biodinamično kmetovanje temelji na konceptu življenjskih sil, na ravnovesju med živalmi in kmetijskimi območji. Tovrstno kmetovanje ne izčrpava zemlje, sledi astrološkemu koledarju, zagotavlja boljšo kakovost izdelkov, kmetovalci pa ne uporabljajo kemičnih in sintetičnih pripravkov.

Z vrta na krožnik

Navdih dogodku je veliki um 20. stoletja, utemeljitelj antropozofske filozofije celovite skrbi za zdrav način življenja Rudolf Steiner. Idejni oče vsem dobro poznane Walfdorske šole je bil pobudnik biodinamičnega kmetijstva, ki je osnova zdravo pridelane hrane. Velikemu filozofu sledijo v medžimurskem resortu LifeClass Terme Sveti Martin, kjer so povezani z lokalnimi pridelovalci hrane ter tako spodbujajo lokalno proizvodnjo, povezujejo lokalno skupnost, svojim gostom pa ponujajo okusno, svežo in zdravo hrano.

Biodinamične sestavine za okusne jedi

V letu 2017, ki mu po kitajskem horoskopu vlada ognjevit petelin, pa so v medžimurskem Svetu zdravih užitkov naredili še korak dlje: v tednu biodinamike bodo gostje restavracije LeBatat lahko izbirali okusne jedi iz biodinamično pridelanih sestavin, med drugim bodo na voljo tudi biodinamične slaščice, Rudolfov sladki krompir in Steinerjeva pogača.

Ritmično kolobarjenje: blagodejno tudi za vaše telo

Ker pa ritmično kolobarjenje oziroma gibanje ni blagodejno le za zemljo in njene plodove, temveč tudi za telo, so strokovnjaki pripravili tudi prav posebno z ritmično masažo Rudolfa Steinerja. Masaža s sončničnim in olivnim oljem ter rastlinskimi izvlečki arnike ter breze poživlja, spodbudi metabolizem in pomirja čutila. Za piko na i pa bodo tudi v bazenskem kompleksu s termomineralno vodo Hram življenja potekala ogrevanja po načelih evritmije, usklajenega delovanja telesa, duše in duha.