O-STA

Značilnosti blokovnih verig in kriptovalut

Slovenijo je zajelo navdušenje nad kriptovalutami. Pa imamo dovolj informacij o dogajanju na kriptovalutnih trgih? Kranjski Openlab v sodelovanju s Fakulteto za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, v sredo, 22. novembra ob 13.50 na Gimnaziji Franceta Prešerna v Kranju, organizira predavanje z naslovom Blokovne verige in kriptovalute.

Značilnosti bitcoina in blokovnih verig

Predavatelj, spletni guru in blockchain strokovnjak, Jure Trilar, bo govoril o trenutnih digitalnih trendih in dogajanju na kriptovalutnih in ICO trgih. Med drugim se bo dotaknil tudi temeljnih značilnosti bitcoina in blokovnih verig (blockchain). Če s kriptovalutami že trgujete ali pa morda razmišljate o tem, je obisk predavanja več kot koristen.

Kaj je OpenLab?

OpenLab v Kranju je projekt ljubljanske Fakultete za elektrotehniko in Mestne občine Kranj, ki mladim v gorenjski regiji nudi ustvarjalno okolje, kjer lahko v sodobno opremljenih odprtih prostorih svoj prosti čas izkoristijo za udejstvovanje na različnih inovativnih projektih. Projekt OpenLab, ki ga podpirajo tudi visokotehnološka podjetja, spodbuja tvorjenje interdisciplinarnih znanj in kreativnih, sposobnih kadrov za globalno uspešna podjetja.