O-STA

Na božičnem balu bodo skupaj nastopili lipicanci iz Lipice in hrvaške državne kobilarne Đakovo

Beli lipicanci in jahači Lipiške šole klasičnega jahanja bodo v soboto, 16. decembra, posebni gostje Božičnega bala hrvaške državne kobilarne Đakovo. Skupaj z gostitelji bodo v glasbeno-scenskem spektaklu predstavili zgodbo o lipicancu - konju kraljev.

Plemeniti beli žrebci iz Lipice bodo v Đakovu nastopili že četrto leto zapored, saj Kobilarna Lipica kot izvorna kobilarna lipicanske pasme konj podpira sodelovanje med evropskimi državnimi kobilarnami, ki vzrejajo lipicance. Med njimi je tudi hrvaška kobilarna Đakovo s tradicijo vzreje lipicanskih konj od leta 1806. Izbrani beli žrebci na vajetih jahačev Lipiške šole klasičnega jahanja se bodo kot posebni gostje predstavili s tremi točkami visoke šole klasičnega jahanja: s točko pas de deux v damskem sedlu, solo nastopom visoko izšolanega lipicanskega žrebca in šolo nad zemljo.

Kobilarna Lipica in hrvaška Državna kobilarna Đakovo in Lipik bosta tako še poglobili sodelovanje in utrdili prijateljske vezi, ki ju povezujejo pri promociji lipicanca, strokovnem delu in sodelovanju v Mednarodni lipicanski zvezi (LIF).