O-STA

The Night Manager: večkrat nagrajena vohunska serija ponovno na kanalu AMC

Napeta vohunska serija The Night Manager, ki je narejena po romanu legendarnega pisatelja Johna Le Carréja iz leta 1993, se februarja s prvo sezono ponovno vrača na kanal AMC. Ob četrtkih bodo lahko gledalci spremljali zgodbo nočnega receptorja egiptovskega hotela in nekdanjega britanskega vojaka Jonathana Pinea (Tom Hiddleston), ki ga nepričakovan dogodek potegne v svet kriminalnih spletk. Prvi dve epizodi prve sezone bosta na sporedu že v četrtek, 22. februarja, ob 20.00, vse naslednje pa ob četrtkih ob 21.00.

Od Mallorke in Egipta do švicarskih gora

Zgodba Jonathana Pina, nočnega receptorja egiptovskega hotela, ki ga tajna služba rekrutira, da se pod krinko infiltrira v mrežo britanskega poslovneža in domnevnega preprodajalca orožja, Richarda Roperja (Hugh Laurie), nas popelje po različnih lokacijah sveta. Od Mallorke, kjer se odvija večina dogajanja, do Egipta in celo švicarskih strmin. Jonathan ima nalogo, da se prebije v najožji krog trgovca z orožjem, ki je povezan celo s pripadniki tajnih služb, in ga razkrinka. Zgodba, polna preobratov, nas tako pelje preko vznemirljivih dogodkov in nepričakovanih situacij, ki nas držijo v pričakovanju vse do konca.

Hugh Laurie v vlogi "najslabšega moža na svetu"

Hugh Laurie, bolj znan kot dr. House iz istoimenske TV serije, v The Night Manager upodablja britanskega poslovneža, navideznega človekoljuba, ki pa se v resnici ukvarja s trgovino z orožjem in je v seriji že takoj na začetku prikazan kot negativec. Zlobnež, ki pa ima nekakšen šarm, ki ga na poseben način dela všečnega. Laurie ga je v seriji upodobil več kot odlično, nad njegovo igro pa je bil navdušen tudi sam pisatelj Le Carré, ki je rekel, da je Roperja upodobil skoraj natančno takšnega, kot si ga je zamislil sam med pisanjem romana. Ali bo prepričal tudi vas, pa lahko preverite že kmalu.