O-STA

Prost vstop v Kobilarno Lipica in edinstvena predstava na Prešernov dan

Kobilarna Lipica bo na Prešernov dan na široko odprla svoja vrata in obiskovalce povabila, naj pobližje spoznajo čudovite bele lipicance. Zato bo vstop v kobilarno v četrtek, 8. februarja, brezplačen. Na ta dan bodo k doživetju najlepših drevoredov in zgodovinskega jedra Lipice vabili vodeni ogledi, kulturni praznik pa bo tudi priložnost za obisk Muzeja lipicanca - Lipikuma in Galerije Avgusta Černigoja, ogled predstavitev podkovanja in sedlanja konj ter vožnje s kočijo in jahanje ponijev za najmlajše. Po doživetjih z lipicanci se bodo lahko obiskovalci okrepčali s posebnim menijem Prešernovih kulinaričnih dobrot.

Edinstvena predstava Lepota lipicancev in besede

Na praznični dan ob 15. uri bo na sporedu tudi edinstvena predstava Lepota lipicancev in besede, v kateri bo s svojo eleganco navdušilo več kot 40 lipicancev ob spremljavi najlepših Prešernovih poezij. Gledalci bodo občudovali šest klasičnih linij lipicanskih žrebcev in prve korake šolanja mladih lipicancev pod sedlom. Doživeli bodo eleganco belih konj med vožnjo vpreg in si ogledali figure visoke šole jahanja, kot so piaffe, passage in piruete, najzahtevnejše elemente klasične dresure, kjer pride lepota lipicancev najbolj do izraza. Vrhunec nove predstave bodo spektakularni skoki šole nad zemljo, ki jih izvajajo le žrebci z izjemnim talentom. Predstava bo v prenovljeni prireditveni jahalnici, ki bo za to priložnost ogrevana. Vstopnice za ogled predstave bodo na voljo po posebno ugodni ceni, obiskovalci si svojo lahko zagotovijo že v predprodaji na Eventimu.

Kobilarna Lipica kot izvorna kobilarna lipicanske pasme konj in kulturni spomenik Republike Slovenije tako nadaljuje s tradicijo, po kateri je 8. februarja vstop v kobilarno za obiskovalce brezplačen.