O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Prostovoljska akcija - Projekt Nasmeh = Uspeh v Velenju

Velenje, 27. marec 2018 - Mladinski center Velenje skupaj s prostovoljci skupine Udarnik MC pripravlja ta konec tedna (v petek in soboto) prostovoljsko akcijo, v kateri bodo v petek, 30. marca, med 10. in 12. uro pri nakupovalnih centrih v Velenju (Interspar v Šaleku, NC Velenje - nasproti glavne Pošte, Hipermarket Mercator pri Rdeči dvorani, Market Mercator Tržnica) in v soboto, 31. marca, med 8. in 10. uro pri velenjski mestni tržnici brezplačno ponujali dostavo nakupljenega od trgovine do doma, avtomobilov ...

Pozorni bodo predvsem na starejše občane in osebe z zdravstvenimi težavami, ki jim nošenje vrečk ob nakupih predstavlja težavo. Pomagali pa bodo tudi vsem drugim, ki bodo želeli in sprejeli njihovo pomoč. Ljudem bodo poskušali dan polepšati tudi s pogovori z naključnimi osebami.

S tokratno akcijo bodo promovirali pomen prostovoljskega dela in medgeneracijskega sodelovanja ter hkrati dokazali, da je gesta nesebičnosti še zmeraj prisotna v naši lokalni skupnosti.

K sodelovanju so povabili tudi prostovoljce iz Šolskega centra Velenje, Šole za storitvene dejavnosti, ki jih vodi Maša Kolšek.

Velenje je po prostovoljcih in udarniškem delu znano že od nekdaj, pravzaprav je mesto zraslo z delom pridnih rok prostovoljcev. Mestna občina Velenje je že več let tudi Prostovoljstvu prijazno mesto. V naši lokalni skupnosti deluje več kot 200 organizacij, v katerih so aktivni številni prostovoljci. Vse od leta 2010 sodelujemo tudi pri projektu Dan za spremembe, h kateremu Slovenska filantropija poziva vsako leto.

Letos bomo na dogodku ob dnevu za spremembe, v soboto, 7. aprila, ob 17. uri v Vili Bianci razglasili naj prostovoljce v mestni občini Velenje.