O-STA

Velikonočna doživetja v Kobilarni Lipica

Na zelenem posestvu Kobilarne Lipica, med več kot 300 belimi lipicanci, bodo ta konec tedna pripravili pester program velikonočnih doživetij. Ogledi kobilarne bodo tematsko obarvani in posvečeni žrebičkom, ki so prišli na svet v prvih pomladnih dneh. Obiskovalci se bodo lahko udeležili lova na velikonočna jajčka in si ogledali pravljično predstavo Zgodba o Lipici.

Pestro velikonočno dogajanje

V soboto, nedeljo in ponedeljek bodo najlepši lipicanci nastopili v pravljični predstavi Zgodba o Lipici, na velikonočno nedeljo ob 12., 13. in 14. uri se bo odvijal lov na velikonočna jajčka, ki bo s pomočjo simpatičnih namigov popeljal obiskovalce do najbolj privlačnih zanimivosti lipiškega posestva. Za tiste, ki bodo prvi našli vsa jajčka, so pripravili bogate nagrade, prav vsi sodelujoči pa se bodo lahko posladkali s čokoladnimi jajčki.

Obiskovalce bo pozdravil tudi prvi letošnji žrebiček Siglavy

V nedeljo in ponedeljek ob 14. uri bodo lahko obiskovalci spoznali žrebička Siglavy Slava XVI, ki je prišel na svet 19. marca, družinam z otroki bodo namenjene tudi otroške ustvarjalnice, delavnice s poniji, jahanje ponijev, prikazi sedlanja in kovanja konj ter vožnje s kočijo po drevoredih lipiškega posestva. Praznična pomladanska doživetja v Lipici se bodo prepletala z mamljivimi kulinaričnimi razvajanji v restavraciji hotela Maestoso.