O-STA

Velikonočno dogajanje v Kobilarni Lipica

Lov na velikonočna jajčka in prvo srečanje z lipicanskim žrebičkom

V Kobilarni Lipica so za obiskovalce pripravili privlačen program velikonočnih doživetij. Družine z otroki je navdušil lov na velikonočna jajčka, saj jih je popeljal do najbolj privlačnih kotičkov lipiškega posestva. Veliko občudovalcev je imel žrebiček Siglavy Slava XVI, ki je prišel na svet 19. marca, v središču pozornosti pa je bilo tudi več kot 40 prelepih lipicancev, ki so nastopili na sobotni, nedeljski in ponedeljkovi predstavi Zgodba o Lipici.

Obiskovalci so bili nad dogajanjem navdušeni

"Super predstava!" "Najbolj so mi všeč kobile, ki dajo občutek svobode." "Usklajenost jahačev in konj." "Všeč mi je bilo, kako je predstavljen ves proces šolanja konj. Res čudovito." "Lušna predstava in lep voden ogled Lipice." "Vse izjemno lepo." Taki so bili vtisi obiskovalcev Kobilarne Lipica po pestrem velikonočnem dogajanju, ki je pritegnilo mnogo zadovoljnih obiskovalcev. Poleg tematsko obarvanih ogledov kobilarne, posvečenih najmlajšim žrebičkom, so bile družinam z otroki namenjene otroške ustvarjalnice, delavnice s poniji, jahanje ponijev, prikazi sedlanja in kovanja konj ter vožnje s kočijo po drevoredih lipiškega posestva.

Praznično pomladansko dogajanje so v Lipici prepletli tudi z mamljivimi kulinaričnimi razvajanji v restavraciji hotela Maestoso. Ker je kobilarna najlepša spomladi, pa bodo sproščena doživetja njenega zelenega posestva in nedeljska predstava Zgodba o Lipici vabili obiskovalce v Lipico tudi vse konce tedna v aprilu.