O-STA

Na praznični petek se v Lipici začenja sezona piknikov in zabave za vso družino

Med prvomajskimi prazniki bodo v Lipici pripravili kar tri dni pestrega PiknikFEST dogajanja. Predstavili bodo najmlajše žrebičke in najbolj zanimiva doživetja v kobilarni, obiskovalce bodo razvajali s peko na žaru, glasbo v živo, ustvarjalnicami za otroke in pravljično predstavo Zgodba o Lipici.

S privlačnim PiknikFEST dogajanjem se v Lipici med prvomajskimi prazniki začenja sezona zabave in sprostitve za vso družino. Dobrote z žara, glasba v živo, ustvarjalnice za otroke in različne delavnice bodo vabile na pomladno druženje na praznični petek, 27. aprila, sončno nedeljo, 29. aprila in praznični torek, 1. maja.

Te dni bodo v lipiškem parku poskrbeli za sproščeno PiknkFEST dogajanje: delavnice s poniji, jahanje ponijev za najmlajše, country plesno delavnico, zvočno popotovanje z gongi in malo tržnico priročnih dobrot. Vožnje s kočijo bodo obiskovalce popeljale do najlepših skritih kotičkov lipiškega posestva, po vodenih ogledih pa bodo družine z otroki vabili prikazi sedlanja lipicancev, spoznavanje lokostrelstva in doživetje treninga lipicancev.

Pravljična predstava Zgodba o Lipici bo najlepše bele lipicance predstavila v petek, nedeljo in torek ob 15. uri. Vse tri dni bodo lahko obiskovalci spoznali tudi prvega letošnjega žrebička Siglavy Slavo XVI, katerega boter je igralec Boris Cavazza, in četrtorojenega žrebička Conversana Thoryso I, katerega boter je Branko Đurić - Đuro. Obiska se bodo razveselili tudi njuni igrivi prijatelji, žrebički, ki so prišli na svet v sončnih pomladnih dneh.

Praznično dogajanje bodo v Lipici obenem prepletli s kulinaričnimi razvajanji, najbolj mamljive bodo PiknkFEST dobrote z žara in sladka pomladna doživetja.