O-STA

AMC napovedal 2. sezono grozljive antološke serije The Terror

Druga sezona napete serije The Terror bo v 2019 z 10. epizodami v Sloveniji predvajana ekskluzivno na kanalu AMC
Nadaljevanje uspešne serije The Terror je postavljeno v čas druge svetovne vojne, ko so dale ameriške oblasti več 100.000 japonskih Američanov zapreti v internacijska taborišča po vsej državi
Odzivi na prvo sezono serije The Terror so bili fantastični, julija pa na AMC prihaja že 2. sezona serije

Ljubljana, 22. junij 2018 - Iz AMC-ja so danes sporočili, da na male ekrane prihaja 2. sezona napete TV serije The Terror, ki smo jo v Sloveniji začeli spremljati konec letošnjega marca. Priljubljena antološka serija o vznemirljivem popotovanju kraljeve mornarice po ledenem severu nas bo z drugo sezono v napetem pričakovanju držala že prihodnje leto. Nadaljevanje uspešne serije The Terror je postavljeno v čas druge svetovne vojne, ko so dale ameriške oblasti več 100.000 japonskih Američanov zapreti v internacijska taborišča po vsej državi. Druga sezona napete serije The Terror bo v 2019 z 10. epizodami v Sloveniji predvajana ekskluzivno na kanalu AMC.

Odzivi na prvo sezono serije The Terror so bili fantastični. Kritiki so jo opisovali kot najbolj grozljivo novo TV serijo, ki je hkrati tudi literarna in filozofska, a izjemno šokantna. "Počaščen sem, da lahko pripovedujemo zgodbo iz tega pomembnega obdobja," je o ustvarjanju druge sezone serije dejal soustvarjalec in izvršni producent serije Alexander Woo. "Upamo, da bomo lahko vso grozo zgodovinskih dogodkov izrazili na sodoben način, primeren času, v katerem živimo danes."

"Resnica je vedno bolj grozljiva od fikcije. Zato druga sezona serije The Terror temelji na enem izmed najtemnejših in najbolj grozljivih obdobij v zgodovini našega naroda (Američanov, op. a)," je povedal drugi soustvarjalec in izvršni producent serije Max Bornstein. "Vesel sem, da nam je AMC dal priložnost, da lahko to grozljivo zgodovinsko izkušnjo uporabimo kot inspiracijo za novo, upam, da še grozljivejšo, sezono serije The Terror." "The Terror temelji na konceptu, po katerem se serija začne z dejanskim zgodovinskim dogodkom, ki ga potem dodatno obogatimo s fikcijskimi elementi grozljivke," je še povedal David Madden, predsednik programskega odbora AMC, SundanceTV in AMC Studios.

Ustvarjalca in izvršna producenta serije sta Alexander Woo (True Blood) in Max Borenstein (Kong: Skull Island, Godzilla). Ostali izvršni producenti pa so še Ridley Scott, Dan Simmons, David W. Zucker, Alexandra Milchan, Scott Lambert and Guymon Casady. Serija je nastala v produkciji AMC Studia, Scotta Freeja, Emjag Productions in Entertainment 360.

Prvo sezono serije The Terror je navdihnila resnična zgodba o skrivnostnem izginotju raziskovalne ekspedicije kraljeve mornarice v arktičnem ledu sredi 19. stoletja. Zgodba je spremljala nevarno plovbo v iskanju prehoda prek Arktike. Prva sezona serije je skozi različne situacije prikazala vse, kar gre lahko narobe, ko se skupina moških v boju za preživetje spopada ne le z zunanjimi nevarnostmi, pač pa tudi med sabo.

###

O AMC Studios

AMC Studios je interni studio AMC Networks Inc., ki skrbi za produkcijo in distribucijo. The Walking Dead, prva serija AMC Studios, je najbolje ocenjena serija v zgodovini televizije in najboljša drama na kabelski televiziji v obdobju šestih zaporednih sezon med odraslimi, starimi od 18 do 49 let. Od takrat so AMC Studios ustvarili številne izvirnike, ki so prejeli odlične kritike in nagrade. Med njimi so serije Fear the Walking Dead, The Terror, Dietland, Into the Badlands, prihajajoče serije Lodge 49 in NOS4A2 ter serije brez scenarija, kot so Ride with Norman Reedus, Robert Kirkman's Secret History of Comics, ki raziskuje zgodbe, osebe in dogodke, ki so spremenile svet stripov, ter James Cameron's Story Of Science Fiction, serija priznanega filmarja, ki stoji za številnimi ikoničnimi znanstveno-fantastičnimi filmi. V studiu so ustvarili tudi serijo Rectify, ki je prejela nagrado Peabody, serijo Hap and Leonard kot tudi serijo brez napisanega scenarija Cold Blooded: The Clutter Family Murders ter dokumentarno serijo The Jonestown Massacre, namenjeno predvajanju na SundanceTV.