O-STA

Izjemna predstava belih Lipicancev in temperamentnih Andaluzijcev navdušuje: "KAKŠNA LEPOTA, ČUDOVITI SO!"

Kobilarna Lipica
Priložnost za ogled predstave je še jutri, v torek, 24. julija, ter 27., 28. in 29. julija
Obiskovalci so bili navdušeni tudi nad čudovitim flamenkom

Beli lipicanci Kobilarne Lipica in temperamentni andaluzijski konji Cordobe Ecuestre so med petkom in nedeljo, 22. julija, navduševali z nizom izjemnih predstav. Priložnost za ogled je še jutri, v torek, 24. julija, ter 27., 28. in 29. julija. "Kakšna lepota. Čudoviti so! Zelo lepa predstava." Taki so bili vtisi navdušenih obiskovalcev Kobilarne Lipica, ki so si že ogledali niz nepozabnih predstav najlepših belih lipicancev in temperamentnih andaluzijskih konj Cordobe Ecuestre.

Lipicanci in Andaluzijci v ritmih flamenka

Čudoviti konji iz Kobilarne Lipica in Cordobe so skupaj predstavili zgodbo o prihodu temperamentnih španskih žrebcev, ki so kmalu po ustanovitvi Kobilarne Lipica leta 1580 prispeli iz Španije. S svojim prihodom so napisali eno prvih poglavij izjemne zgodbe o nastanku lipicanske pasme konj. Tokrat so navdušili s svojim temperamentom in lepoto gibanja, s prelepimi plesalkami so zaplesali flamenko in poleg klasične dresure predstavili tradicionalen andaluzijski način jahanja, imenovan doma vaquera.

Doživite utrip Andaluzije v Lipici

Prav posebno doživetje pa v Lipici obeta celodnevni Utrip Andaluzije v soboto, 28. julija. Čez dan se bodo lahko obiskovalci kobilarne zabavali na posebnih otroških ustvarjalnicah, se naučili osnov flamenka in razvajali brbončice s španskimi kulinaričnimi dobrotami. Ko bo sonce začelo zahajati in bo Kras zasijal v poletni zlato-rdeči barvi, pa se v Lipici obeta še večerni spektakel in posebno razvajanje vseh čutov s konjeniki Cordobe Ecuestre, strastnim flamenkom, andaluzijsko glasbo in kulinariko, ki se bo srečala z izvrstnimi kraškimi specialitetami.

Slovenski lipicanci na gostovanju v Franciji

Jutri bodo izbrani beli lipicanci Kobilarne Lipica prvič nastopili tudi na velikem konjeniškem festivalu Equestria v francoski državni kobilarni v Tarbesu. Predstavili se bodo na gala večernih predstavah Noč kreacij, skupaj z več kot 300 konji iz vse Evrope. Zasnovo predstave je pripravil vodja festivala Benjamin Aillaud, ki obenem prenaša svoje izjemno znanje na jahače in voznike vpreg Kobilarne Lipica.

Avgusta v Lipici državna prvenstva v različnih konjeniških disciplinah

Obenem je Kobilarna Lipica pretekli konec tedna organizirala kvalifikacijsko tekmovanje za Pokal Alpe Adria v dresurnem jahanju, ki povezuje tekmovalce iz Avstrije, Italije, Hrvaške in Slovenije. Nov niz tekmovalnih izzivov se v Lipici obeta od 15. do 26. avgusta, ko bo kobilarna prvič organizirala državna prvenstva v vseh konjeniških disciplinah, ki se razvijajo v Sloveniji: preskakovanju ovir, endurancu, dresurnemu jahanju in vožnji vpreg. Tako se na lipiškem hipodromu znova obeta sproščeno in privlačno dogajanje, ki povezuje čudoviti svet konj in obiskovalcev.

Več informacij: http://www.lipica.org/si/dogodki/2018/07/20/349-Posebna-predstava-lipicancev-z-gosti-iz-Andaluzije-CORDOBA-ECUESTRE