O-STA

Otroški program JimJam: o novostih so odločali otroci

Ljubljana, 23. julij 2018 - Otroški kanal JimJam je z novimi junaki okrepil program in predšolskim otrokom ponuja izbrane poučne vsebine. Otroci so radovedni in nenehno radi raziskujejo, starši pa pri tem pozorno pazijo, od kod njihovi malčki črpajo znanje in informacije.

Ekipa kanala JimJam je zato v zadnjem letu prilagodila svojo podobo ter v program vključila nove vsebine. In ker gre za otroški program, so bili razsodniki o novostih kdo drug, kot pa otroci. Kreativne rešitve devetih agencij iz petih držav so si pogledali otroci stari med 2 in 5 let in se pravzaprav soglasno odločili za predlog londonske agencije Wiedemann Lampe. Ekipa je obe črki J v imenu kanala preobrazila v junaka Jima in Jama, ki ju na njunem raziskovanju in dogodivščinah spremlja Zvezdica. Prikupna logotip in grafika imata torej širšo zgodbo, program pa sledi igrivemu učenju. Med izobraževalnimi vsebinami, ki temeljijo na igri in učenju, bodo starši in otroci spremljali enourne oddaje, v katerih se bodo malčki vsak dan lahko naučili nekaj novega. Gledalci pa so zelo vzljubili tudi prilagojene enourne tečaje angleškega jezika, ne manjka pa niti priljubljenih junakov, kot sta na primer Nody in lokomotivček Tomaž.

***

O kanalu JimJam

JimJam je televizijski program namenjen predšolskim otrokom in njihovim družinam. Od začetka v letu 2006 je postajal kanal vse bolj priljubljen in je danes na voljo v preko 100 državah Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike. Program je predvajan v več kot desetih jezikih in ga spremlja preko 27 milijonov gledalcev. Med največjimi zvezdami programa so nekateri svetovno znani junaki - med drugim tudi lokomotivček Tomaž, Mojster Miha, Pingo in Gasilec Samo.

JimJam spada pod upravljanje AMC Networks International - osrednja in severna Evropa, vodilne mednarodne družbe na področju oddajanja in distribucije tematskih televizijskih kanalov, operativne enote podjetja AMC Networks International.

Dodatne informacije
Petra Črnivec, IPPR
040 165 054 / petra.crnivec@ippr.si