O-STA

Odprtje nove razstave v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi

Takle mamo ... / So it has come to this ... #1: Julien Moulin

Vi in vaši prijatelji vabljeni na odprtje nove razstave v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi v Ljubljani, ki bo v petek, 3. avgusta 2018, ob 17. uri. Pod kuratorskim vodstvom zavoda Muzej in galerije mesta Ljubljane se bo predstavil Julien Moulin s serijo grafičnih kolažev Terra Incognita in hkrati začel nov razstavni cikel z naslovom Takle mamo ... / So it has come to this ...

Julien Moulin (Rennes, Francija, 1970) se že dvajset let ukvarja z oblikovanjem; njegovi začetki segajo v Pariz, kjer se je za grafično oblikovanje izšolal na École Estienne. Kot samostojni oblikovalec si je služil kruh tudi v New Yorku, Washingtonu, D. C., Šanghaju, Tajpeju, trenutno pa prebiva in dela v Ljubljani. Njegovo umetniško zanimanje je osredotočeno na kolaže, v katerih se fikcija na kar najbolj neobičajne načine prepleta z realnostjo in kjer se osnovne identitete spreminjajo in dobivajo vedno nove pomene.

Terra Incognita je serija grafičnih kolažev iz premešanih fragmentov zemljevidov, topografskih kart in geografskih podatkov o prsti. Grafična kompozicija kaže razgibano tektoniko, ki preoblikuje celine in ustvarja nova ozemlja. Geopolitična razmerja in meje so spremenjeni in zabrisani - v razmislek o ustaljenih družbenih prepričanjih glede dojemanja prostora, časa, migracij in konfliktov, ki nastajajo zaradi njih. Julien Moulin s svojim delom poziva k prijaznejšemu, bolj odprtemu in manj razdeljenemu svetu.

Razstava bo na ogled od 3. 8. do 3. 9. 2018.