O-STA

Odprtje razstave v TAM-TAMovi Ulični galeriji v sklopu festivala Indigo

Na drugi razstavi cikla "Takle mamo ... / So it has come to this...", ki ga TAM-TAM pripravlja z zavodom Muzej in galerije mesta Ljubljane, se bo s trilogijo "Čarovnije za zaščito pred kuščarskim pranjem možganov" predstavil umetnik L.

Odprtje razstave, ki bo v sredo, 5. 9. 2018, ob 17. uri je vključeno v program festivala Indigo - Govorice.

Dela umetnika L so del serije Čarovnije za zaščito pred kuščarskim pranjem možganov (2015). Trilogija v TAM-TAMovi Ulični galeriji je del razstave Zavedanje motrečega očesa (na ogled v Galeriji Vžigalica na Trgu francoske revolucije 7), kjer boste izvedeli več. Kustos razstave je Aaron Moulton.

-

Opis predstavljenih del: Čarovnije za zaščito pred kuščarskim pranjem možganov

#1

Da boste s svoje posesti odgnali neželene obiskovalce, vzemite vilice, nož in žlico ter jih zvežite z rdečo vrvico; potem jih pritrdite na lonček medu in vanj vsujte 40 zrn belega fižola.

#2

Če želite prostor zaščititi pred neželenimi bitji, v razpoko blizu vhodnih vrat položite šest zrn belega fižola v vosku.

#3

Da boste izvedeli, kakšno bo vreme čez leto, vzemite 6 čebul, jih prerežite čez pol in jih položite v krog, pri tem pa naštevajte mesece: januar, februar, marec, april, maj, junij, julij, avgust, september, oktober, november, december. Potem vzemite 12 rumenjakov in jih položite v vdolbine v čebulah. Čez tri dni preverite, kateri rumenjaki so razpokali in kateri ne. Rumenjaki, ki so razpokali, pomenijo mokre mesece, tisti, ki niso, pa suhe.

Razstava bo na ogled do 8. 10. 2018