O-STA

V Europark prihaja Evropska noč raziskovalcev

V Europark prihaja Evropska noč raziskovalcev

Evropska noč raziskovalcev je že tradicionalni dogodek, ko po več kot 350 mestih po vsej Evropi pripravijo bogat, z znanostjo obarvan program. Med sodelujočimi slovenskimi mesti je tudi Maribor, ena izmed lokacij pa nakupovalno središče Europark. V petek, 28. septembra, se bo Europark spremenil v pravo "raziskovalno mesto". Od 14. ure dalje bodo organizatorji poskrbeli za bogat program, namenjen vsem znanstvenim navdušencem in tistim, ki jih zanima vloga znanosti v naših življenjih.

Pestro dogajanje z zabavnimi predavanji in eksperimenti

Raziskovalci in študenti Univerze v Mariboru, Astronomsko društvo Orion, Geodetski zavod Celje, Društvo Mali ustvarjalci ter Zavod PIP Podravje bodo obiskovalce nad znanostjo navduševali s številnimi delavnicami, predavanji, zabavnimi eksperimenti in demonstracijami. Manjkale ne bodo niti nagradne igre in zanimivi znanstveni kvizi. Na ogled bo tudi razstava zmagovalnih raziskovalno-inovacijskih nalog, ki so jih pripravili mladi znanstveni navdušenci v sklopu gibanja Mladi za napredek Maribora z Zvezo prijateljev mladine. Za vse znanstvene entuziaste, ki razmišljajo o karieri raziskovalca, pa bo zanimiva tudi predstavitev programov financiranja in ukrepov za začetek in razvoj tovrstne kariere.

Projekt Evropska noč raziskovalcev je financiran s strani Evropske komisije, ukrepi Marie Skłodowska-Curie. Namenjen je širši javnosti, saj je program kljub znanstveni in raziskovalni naravi dogodka zasnovan poljudno. Vsako leto tako privablja številne znanstvene navdušence vseh generacij.