O-STA

V Gorenju v teh dneh slovenskim kupcem prvič predstavljajo novo generacijo pralnih in sušilnih strojev

Nova linija pralnih in sušilnih strojev WaveActive Gorenje (foto Miro Majcen)
Gorenje je predstavilo nove pralne in sušilne stroje WaveActive Gorenje (foto Miro Majcen)
Boštjan Doltar, Alenka Potočnik Anžič, Lidija Pritržnik in Denis Oštir (foto Miro Majcen)
Alenka Potočnik Anžič, Dir. Tržnega komuniciranja, Denis Oštir, Dir. Korporativnega komuniciranja, Lidija Pritržnik, Dir. Produktnega oblikovanja

Gorenje predstavilo nove pralne in sušilne stroje WaveActive

V Gorenju so naredili nov korak pri uresničevanju slogana "Life Simplified", ki jih navdihuje pri poenostavljanju življenja uporabnikov aparatov za dom. Na trg so lansirali novo inovativno generacijo pralnih in sušilnih strojev WaveActive Gorenje, ki izstopajo z najsodobnejšo tehnologijo pranja in sušenja, nagrajenim oblikovanjem in so energijsko med najbolj učinkovitimi na trgu. Na včerajšnjem srečanju z novinarji so predstavili glavne funkcije in prednosti novih sušilnih in pralnih strojev ter oblikovalska izhodišča linije WaveActive Gorenje.

Boštjan Doltar, Direktor Gorenja GSI, je ob začetku povedal, da novo generacijo pralnih in sušilnih strojev WaveActive Gorenje prav v teh dneh prvič predstavljajo slovenskim kupcem: "V novo generacijo je bilo vloženega veliko truda, znanja in izkušenj. Obsega številne praktične in intuitivne funkcije, med katerimi so nekatere tako inovativne, da smo jih patentirali in so svetovna novost."

Nova generacija, ki poenostavlja življenje

Po besedah Alenke Potočnik Anžič, Direktorice Tržnega komuniciranja, ljudje danes nimajo veliko časa, ki bi ga lahko namenili številnim gospodinjskim opravilom: "Naši uporabniki imajo precej bolj pomembno delo, kot je razmišljanje o pranju perila." Zato pogosto želijo aparate za dom, s katerimi bodo lahko privarčevali svoj dragoceni čas za njim ljubša opravila ter si na ta način poenostavili življenje. Poenostavljanje življenja pa je tudi vizija blagovne znamke Gorenje. "Če lahko prevzamemo vso to kompleksno tehnologijo in jo preoblikujemo v sodobne, kakovostne in lepo oblikovane gospodinjske aparate, svojim kupcem omogočimo, da še bolj uživajo v življenju. Celotna tržna zgodba nove generacije WaveActive temelji na filozofiji 'Life simplified' oziroma poenostavljenega življenja. To je obljuba, ki bo poleg slovenskega zaokrožila po vseh trgih po svetu," je še povedala Potočnik Anžičeva.

Nagrajeno oblikovanje

Nova generacija pralnih in sušilnih strojev WaveActive Gorenje izstopa tudi z oblikovalskega vidika. To sta potrdili tudi dve nagradi za oblikovanje, ki so ju prejeli na letošnjem ocenjevanju za oblikovalske dosežke Red dot. Lidija Pritržnik, Direktorica Produktnega oblikovanja, je povedala, da je žirija oblikovalsko kakovost prepoznala v "združitvi izjemno harmoničnega in elegantnega vizualnega jezika, sodobne funkcionalnosti izdelka in odlične ergonomije uporabniškega vmesnika". Poudarila je, da je bilo pri oblikovanju pomembno dobro razumevanje potreb in navad posameznikov, ki so ga Gorenjevi oblikovalci v tem projektu dosegli s poglobljenimi raziskavami med končnimi uporabniki na ključnih trgih. Pri tem so spoznavali navade in izzive raznolikih uporabnikov med procesom nege perila, testirali oblikovne rešitve na različnih trgih in primerjali odzive na bistvene oblikovne značilnosti aparata. Končne izsledke so uporabili, da so še dodatno izboljšali izdelek. "Ključni cilj pri ustvarjanju nove serije strojev WaveActive je bil oblikovati pralne in sušilne stroje, ki so nevsiljiva asistenca uporabnikom pri vsakdanjih opravilih in sledijo obljubi blagovne znamke Gorenje po poenostavljanju življenja. Mehke linije izražajo prijaznost do uporabnika in pozitivne emocije, močne horizontalne oblike pa robustnost, zmogljivost, stabilnost in prostornost izdelka," je še povedala direktorica produktnega oblikovanja.

Velik korak naprej v razvoju

Po besedah Mira Košutnika, Direktorja Produktnega marketinga, novo generacijo pralnih in sušilnih strojev zaznamuje "cela vrsta tehnoloških inovacij, ki lajšajo pranje, manjšajo porabo pralnih sredstev ter občutno manj uničujejo perilo". Pri tem je izpostavil tri glavne funkcije nove linije pralnih in sušilnih strojev WaveActive Gorenje. Prva je prenovljen in inovativno zasnovan boben WaveActive, za katerega sta značilna edinstven vzorec v obliki vala v njegovi notranjosti in posebna 3D rebra, ki zmehčajo vlakna in zagotavljajo najnežnejšo nego oblačil. Druga je IonTech tehnologija, ki z močjo ionov in ioniziranega zraka omogoča boljše odstranjevanje madežev tudi pri nizkih temperaturah in brez pogosto agresivnih ali celo škodljivih pralnih sredstev. Kot tretjo pomembno funkcijo pa je izpostavil tehnologijo StemTech. Ta s paro učinkovito navlaži in nato razgradi umazanijo, povsem odpravi bakterije, mikrobe in neprijetne vonje, hkrati pa ob koncu sušilnega programa še dodatno zmehča in zravna oblačila. Na ta način tudi likanje postane veliko hitrejše ali pa sploh ni potrebno. Pri tem je pomembno dejstvo, da v Gorenju uporabljajo dejanski generator pare, kar je tudi pomembna razlika v primerjavi z večino drugih pralnih in sušilnih strojev na trgu, ki segrevajo vodo v spodnjem delu bobna.

Okolju prijazno

Gorenje je predano razvijanju rešitev, ki imajo dolgotrajen pozitiven učinek tako na vsakodnevno življenje uporabnikov kot na okolje. Tako tudi vsi pralni in sušilni stroji WaveActive Gorenje izpolnjujejo najvišje okoljske standarde ter se ponašajo z izjemno energijsko učinkovitostjo, in sicer do razreda A+++ -20 % za pralne stroje in do A+++ -10 % za sušilne stroje.

Za vse dodatne informacije o najnovejši seriji pralnih in sušilnih strojev obiščite spletno stran Gorenja na naslovu www.gorenje.si/izdelki/veliki-gospodinjski-aparati/pranje/naj-bo-pranje-perila-enostavno

KONTAKT:

Ime Priimek: Denis Oštir
Funkcija: Direktor Korporativnega komuniciranja
Telefonska številka: 031 233 999
E-pošta: denis.ostir@gorenje.com
gorenje.si