O-STA

Air France bo v zimskem času Pariz povezal z letališčem Kilimandžaro

Družba Air France nadaljuje s širitvijo svoje mreže letov na dolge razdalje. Potem ko je napovedala prve novosti zimskega voznega reda 2024/2025, je pred kratkim predstavila še eno novo destinacijo v vzhodni Afriki. Od 18. novembra dalje bodo potniki francoskega letalskega prevoznika lahko leteli med letališčema Paris-Charles de Gaulle in Kilimandžaro v Tanzaniji (preko povezave z Zanzibarjem), in sicer trikrat na teden - ob ponedeljkih, sredah in sobotah.

Povezave s Tanzanijo

Povezava Pariz-Zanzibar-Kilimandžaro bo nadomestila povezavo Pariz-Zanzibar-Dar es Salaam, ki jo je do zdaj opravljala družba Air France. Mesto Dar es Salaam bo še naprej dostopno prek Amsterdama, in sicer z nizozemskim letalskim prevoznikom KLM, ki v prestolnico Tanzanije leti sedemkrat na teden. Poleg Dar es Salaam KLM v Tanzaniji s petimi leti na teden leti še na letališče Kilimandžaro in z dvema letoma tedensko na otok Zanzibar. Če bodo potniki kombinirali vozne rede obeh letalskih družb, jim bosta Air France in KLM ponudila večjo možnost izbire terminov letenja.

Kilimandžaro - med snegom in savano

Kilimandžaro, ki nosi tudi ime "Streha Afrike", je najvišja gora te celine. Pohodnikom ponuja širok izbor poti, saj jo sestavljajo trije različno visoki vulkanski stožci - Mawenzi, Kibo in Shira. Tudi Nacionalni park Kilimandžaro, ki je uvrščen na Unescov seznam svetovne dediščine, velja za idealno izhodišče za obisk safarija v Keniji ali Tanzaniji. Ta regija je znana po svoji neokrnjeni naravi, v kateri lahko občudujete raznoliko pokrajino ter najdete različne živalske in rastlinske vrste.

Podrobnosti o voznem redu in cenah so na voljo na spletni strani airfrance.si.