O-STA

KYOCERA dokazuje zavezanost varovanju okolja s certifikatom ISO 14001:2015

Ljubljana, 27. september 2018 - KYOCERA Document Solutions Europe, eno od vodilnih podjetij na področju upravljanja z dokumenti, je prejelo certifikat ISO 14001:2015. Novi certifikat dokazuje, da je varovanje okolja in trajnostna naravnanost v samem jedru strategije razvoja organizacije, ki jo navdihuje filozofija ustanovitelja podjetja Kyocera, dr. Kazua Inamorija.

Varovanje okolja je že od same ustanovitve podjetja Kyocea Document Solutions ključni element poslovanja, katerega cilj je zmanjševanje porabe energije in drugih virov, posebno mesto pa zaseda program recikliranja porabljenih kartuš za tonerje. Enak odnos podjetje ohranja tudi v času hitre rasti in širitve poslovanja in certifikat ISO 14001:2015 je le zadnji v vrsti dokazov trajnostne okoljske naravnanosti podjetja.

"Dokaz, da poslujemo odgovorno do okolja, je eden od naših najpomebnejših ciljev, ki ga poskušamo doseči kot organizacija. Zavezani smo, da bo ostal prioriteta tudi v bodočem ustvarjalnem procesu razvoja novih izdelkov in spreminjanja organizacije," je izjavil Takuya Marubayashi, predsednik uprave podjetja KYOCERA Document Solutions Europe. "Imamo le en planet in certifikat ISO 14001:2015 je dokaz naše temeljne osredotočenosti na skrb za naš planet, s trajnostnim delovanjem, kot je na primer bolj učinkovito izkoriščanje materialnih virov in obenem zmanjševanje odpadkov."

KYOCERA Document Solutions izkazuje svoje spoštovanje do varovanja okolja tudi z nadzorom procesov v regijah kjer deluje, ki se izraža v zagotavljanju optimalnih pogojev za delo zaposlenih, kakor tudi v številnih pobudah, kot sta na primer zmanjševanje emisij CO2 in program recikliranja kartuš za tonerje. Program "Toner Take Back", katerega cilj je zagotoviti trajnostno upravljanje z izdelki v celotnem življenjskem obdobju, se lahko pohvali s preko 600.000 kg zbranimi porabljenimi kartušami v celotni Evropi. Tovrstne pobude so v skladu s filozofijo podjetja: "ravnati odgovorno kot človeško bitje" in s prizadevanji po izboljšanju sveta.

V svojem portfelju podjetje ostaja osredotočeno na upravljanje digitalnih dokumentov katerega cilj je optimizacija delovnih tokov podjetja. Pobuda je tudi v jedru digitalne transformacije, ki potekajo znotraj organizacije in omogoča skozi avtomatizacijo procesov povečevati učinkovitost zaposlenih ter obenem zmanjševati negativni vpliv na okolje v celoti.

Podjetje je svoj prvi certifikat ISO 14001 prejelo leta 2007. Najnovejše priznanje odraža stalna prizadevanja organizacije obdržati trajnostni razvoj, poleg rasti v regiji EMEA, kot glavno prioriteto razvoja. V oktobru bo Kyocera praznovala 27. obletnico svoje temeljne okoljske listine s katero se je zavezala okolju prijaznemu delovanju. V duhu te listine izvaja vsa nova prizadevanja, kot tudi obstoječe operacije.

##

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

KYOCERA Document Solutions s sedežem v Osaki na Japonskem, je vodilni proizvajalec rešitev za izpisovanje dokumentov in sistemov za upravljanje z dokumenti, ki vključuje barvne in črnobele večopravilne naprave in tiskalnike ter široko-formatne naprave. Kyocerini izdelki slovijo po edinstvenih komponentah z dolgo življanjsko dobo, ki zagotavljajo večjo zanesljivost in manj odpadkov. Rezultat pa se kaže v nižjih Skupnih stroških lastništva (TCO) v celotni življanjski dobi naprav.

Ponudba podjetja KYOCERA Document Solutions pa se ne konča s strojno opremo. Celovita paleta poslovnih aplikacij in svetovalnih storitev omogoča uporabnikom, z optimizacijo in upravljanjem delovnih tokov dokumentov, izkoristiti poln potencijal strojne opreme.

Kyocera Document Solutions je hčerinsko podjetje v popolni lasti korporacije Kyocera Corporation, vodilnega proizvajalca visokotehnološke keramike in povezanih izdelkov, ki vključujejo telekomunikacijsko opremo, sestavne dele za polprevodniške izdelke in elektronske komponente.V fiskalnem letu, ki se je zaključil 31. marca 2015 je korporacija Kyocera zabeležila 11,7 milijarde UER neto prodaje.

Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.si.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja razvoj in prodaja rešitev za upravljanje z dokumenti, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.

Ciril Kraševec, direktor

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana

Tel.: (01) 5484 800

Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si