O-STA

Rastemo s športom in dm: prvi vratar Olimpije na obisku v NK Ribnica

Udeleženci dm športne urice v nogometnem klubu Ribnica so imeli prav poseben obisk. Začetek jeseni jim je popestril prvi vratar Olimpije Aljaž Ivačič, ki je mlade motiviral k športnim aktivnostim. Trening s športno zvezdo je bil vznemirljiv in je trajal krepko preko ene ure.

Ko gol brani športna zvezda

Aljaž Ivačič se je ekipi nadobudnih mladih športnikov najprej predstavil, po spoznavanju pa je sledil skupni trening mladih nogometašev z Aljažem, ki je branil v golu. Otroci so bili odlično motivirani ter radovedni z vprašanji. Trening so zaključili s fotografiranjem, podpisovanjem dresov, žog in superg. Aljaž pa je poskrbel za še eno presenečenje: klubu NK Ribnica je podaril podpisan dres. Mlad športnik se je projektu Rastemo s športom, vseslovenski dm inciativi brezplačnih športnih uric za otroke, pridružil brez oklevanja: "Vesel sem povabila, saj menim, da je šport pomemben pri razvoju vsakega posameznika. Nogomet mi je dal veliko - disciplino, vztrajnost in zavedanje, da nikoli ne smeš obupati, če verjameš v svoje sanje. Vsem otrokom želim, da bi imeli čim več priložnosti za športno obarvano otroštvo."

Šport povezuje

V dm se zavedajo pomena gibanja za otroke in da bi mlade junake spodbudili k športnemu udejstvovanju in medsebojnemu druženju, so se ob svojem 25. rojstnem dnevu povezali s številnimi športnimi organizacijami. Za izvajanje brezplačnih športnih uric so jim namenili finančno podporo v skupni vrednosti 25.000 €, projektu pa so se pridružile tudi mnoge slovenske športne zvezde. Iniciativo je pozdravila tudi predsednica NK Ribnica Mateja Rovan: "Otroci so zelo lepo sprejeli projekt, saj so bile dejavnosti zelo različne (štafete, šprinti, streljanje na tarče, odbojka, nogomet, košarka...). Kot pozitivno se je izkazalo tudi, da smo projekt lahko izpeljali tudi čez poletje, ko je sicer ''mrtva'' sezona in drugje ni aktivnosti, saj je vadbo obiskovalo med 20-40 otrok. Podjetju dm se iskreno zahvaljujemo. Zahvaljujem se tudi Aljažu Ivačiču za obisk. Iz skupnega druženja z otroki je bilo videti, da je prinesel veliko motivacije in željo po izkazovanju tudi na mlajše. Prav projekt Rastemo s športom je k športnemu udejstvovanju spodbudil 12-letno Izzo iz Ribnice: "Nogomet sem začela trenirati z dm projektom in bom tudi nadaljevala s treningi. Na treningih je bilo super, ker smo veliko igrali nogomet." Zadovoljni pa so tudi starši, gospod Borut je povedal: "Sin je treniral že prej, vpisali pa smo ga, da bi se gibal tudi med počitnicami. Rad je na igrišču, rad se giba s prijatelji."