O-STA

Nova Gorica dokazala: Slabo vreme ni ovira!

Nova Gorica je na prvo oktobrsko nedeljo kljub slabemu vremenu "pokala" od pozitivne energije. Na športnem druženju so se ambasadorjema projekta, motivatorju in voditelju Marku Potrču ter športnemu strokovnjaku Janu Kovačiču, pridružili domačini ter poskrbeli za gibanje in prijetno vzdušje, ki so ga podprle vse generacije. 65-letna domačinka Milena tako na leto odteče štiri do pet organiziranih tekov, podala se bo tudi na polmaraton v Ljubljani. Program vseslovenske akcije 1, 2, 3, GREMO! spremlja redno, na lokalnem dogodku pa jo je pri aktivnostih spodbujal soprog.

Najprej ogrevanje, nato tek

Vsi udeleženci so se strinjali, da slabo vreme ni ovira, Martina iz Mirna je dodala: "Kaj čem bit' doma?" Pred kratkim je aktivna domačinka tekla na Bledu. S športom se ukvarja redno, najraje pa teče zjutraj. Točno ob 16. uri, ko se je začel trening, je dež ponehal. Jan in Marko sta s prijetno druščino najprej sproščeno poklepetala, sledila je Markova dobrodošlica, Jan pa je nadaljeval z ogrevanjem. Pojasnil je, kakšen je pravilen pristop k teku, naredili so vaje za moč in se nato podali na tek. Ambasadorja HOFERjevega projekta sta se najprej pošalila, da jih čaka tek na Sveto Goro in dodala, da je obvezna oprema tekaškega podviga tudi nasmeh na obrazu. Ogreli so se s petimi dinamičnimi razteznimi vajami v gibanju, pri čemer je Jan pojasnjeval njihovo namembnost. Dinamična tekaška proga jih je vodila tudi skozi borov gozdiček, cilj pa so vsi osvojili nasmejani in s skupnim mnenjem, da je bil trening "prav super".

Priprave na maraton, gibanje in prijetna družba

Domačina Jani in Peter iz Goriških brd prisegata na redno rekreacijo, potrdila pa sta tudi svojo udeležbo na maratonu v prestolnici. Dogodek je bil tako del njunih priprav, prišla pa sta tudi zato, da dobita kakšen koristen nasvet strokovnjaka. Udeleženka Tanja je povedala, da rada teče, akcijo 1, 2, 3, GREMO! pa spremlja že skoraj od začetka. Od dogodka si je obetala predvsem gibanje in prijetno družbo.

Druženje za dober namen

Tekači so imeli kar nekaj navijačev, pozdravil jih je tudi štirinožni prijatelj. Po treningu je sledilo ohlajanje, prijeten klepet pa se je zaključil ob okusnih prigrizkih in osvežitvi s sadjem, vodo, smutiji, presnimi ploščicami in energijskimi tablicami. V nedeljo, 14. oktobra, nas čaka še aktivno druženje v Mariboru, konec meseca pa se bo ekipa na maratonu v Ljubljani podala na pot dobrodelnosti. Za vsak kilometer, ki ga bodo podporniki akcije pretekli v majici 1, 2, 3, GREMO!, bodo namreč pri HOFERju namenili 10 centov otrokom v stiski pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji. Vse tekače, ki se bodo pridružili dobremu namenu, čaka brezplačna majica. Le še danes, 9. oktobra, lahko na spletni strani www.123gremo.si pod zavihkom SKUPAJ NA MARATON oddate dokazilo o prijavi na maraton in združeni v dobrodelnosti se bomo podali na pot dobrega počutja.

Več informacij najdete na www.123gremo.si, Facebooku in Instagramu. Pridružite se nam in delite novico naprej. Cilj je blizu in na njem nas čaka najlepša nagrada - boljše počutje in dober namen. Se vidimo!

1, 2, 3, GREMO!