O-STA

Nova TV serija s premiero na noč čarovnic

AMC za noč čarovnic predstavlja maratonsko predvajanje prve sezone komične grozljivke "Stan Against Evil"

V seriji izpod peresa Dana Goulda, ki ga poznamo po njegovem delu pri Simpsonovih, v glavnih vlogah igrata John C. McGinley (Mladi stažisti) in Janet Varney (You're The Worst). Nova AMC-jeva serija bo predvajana maratonsko, na programu pa 30. in 31. oktobra, ob 23. uri.

Stan Against Evil v maniri klasične grozljivke v osmih enournih epizodah sledi šerifu Stanu (McGinley), ki ob prisilni upokojitvi po ženini smrti nerad združi moči s svojo mlajšo zamenjavo, neustrašno lepotico Evie (Varney) v boju proti nadnaravnim silam, ki prežijo na prebivalce njunega malega zaspanega mesta v New Hampshiru. Čeprav nejevoljni Stan le nerad preda vajeti mlajši Evie, morata najti skupen jezik, ko se zavesta, da v njunem domačem mestu nekaj ni v redu. Skupaj se borita proti poplavi pobeglih demonov, ki strašijo po mestu, zgrajenem na prizorišču množičnega sežiga čarovnic v 17. stoletju. Kot da to še ne bi bilo dovolj, Stan sklene skrivno kupčijo, da bi nazaj od mrtvih pripeljal svojo ženo, ki je bila očitno edina, ki je mestece znala zaščititi pred zlimi silami.

Kritiki so serijo dobro sprejeli. O prvi sezoni je AV Club zapisal, da je "prekleto zabavna", The Boston Herald pa svari, da se "serija poigrava s klišeji iz grozljivk in ne glede na to, česa se bojite, je nekaj hujšega (ali bolj smešnega) že pred vrati". Variety je serijo oklical za "dobrovoljno butasto" in pohvalil pričakovano odličen nastop Johna C. McGinleya in Janet Varney v glavnih vlogah.

John C. McGinley, ki igra naslovnega junaka Stana in v ustvarjanju serije sodeluje tudi kot producent, je slovenskim gledalcem morda najbolj znan po vlogi sarkastičnega in zajedljivega zdravnika dr. Perryja Coxa v nanizanki Mladi zdravniki (2001-2010), igral pa je tudi v mnogih priznanih filmih in serijah (Identity, Seven, Are We Done Yet?, Point Break ...), nekatere tudi režiral in produciral. Kot oče osemnajstletnemu Maxu z Downovim sindromom je glasen zagovornik ozaveščanja in sprejemanja oseb s posebnimi potrebami.

Janet Varney je igralka, scenaristka in producentka, ki se je dokazala z upodobitvijo naslovne junakinje Korre v Nickelodeonovi animirani uspešnici "The Legend of Korra", gledalcem pa se je priljubila tudi s svojim likom nesramne in vzvišene Becce v seriji "You're The Worst", ki jo kritiki pogosto imenujejo eno najboljših komedij na televiziji. Pojavila se je tudi v serijah "Kako sem spoznal vajino mamo", "Entourage" in "Shameless".

Dana Gould je svojo kariero stand-up komika začel pri rosnih sedemnajstih letih. Po delu na MTV-ju se je pridružil ekipi Simpsonovih in poleg produciranja tudi posodil glas nekaterim likom v seriji. Bil je tudi producent in gostujoči igralec v seriji "Parks and Recreations". Skozi celotno kariero ohranja svoje korenine v stand-upu in redno nastopa po Ameriki. Njegov komični podcast "The Dana Gold Hour" je velika uspešnica in se pogosto pojavlja na lestvicah najbolj predvajanih komičnih podcastov.