O-STA

Teden restavracij po ištrijansko: pristen okus domačih sestavin

Teden restavracij po ištrijansko

Jesen je prav poseben letni čas kulinaričnih užitkov. Iz lahkotnih poletnih obrokov, ko bežimo vročini in skrbimo za ustrezno hidracijo, preklopimo na drugačno pestrost krožnikov. Zato je aktualen Teden restavracij, ki traja do 21. oktobra, tako odličen, da lahko razvajamo brbončice in odkrivamo nove okuse. In če vas popotovanje popelje na Obalo, se ne boste razvajali le s kulinaričnimi presežki. Valovanje morja, nežno jesensko sonce, negativni ioni in svež morski zrak bodo nedvomno odlična spremljava kulinarične pustolovščine v Istrian bistro & Tapas baru.

Chef Borut Jakič je z ekipo pripravil trihodni meni, ki mu je dodan tudi pozdrav iz kuhinje, gostje pa lahko za doplačilo izbirajo še med tremi jesensko obarvanimi sladicami. "Poseben poudarek smo tokrat namenili pogrinjku - pozdravu iz kuhinje, ki bo v celoti in za vse tri menije veganski. Vseboval bo domačo presno pašteto, korenček in motovilec," pravi chef in dodaja: "Rdeča nit celotnega menija tako Tedna restavracij, kot restavracije Istrian bistro & Tapas Bar nasploh, so lokalne sestavine, vzgojene po principu 0 km. Letos smo v sodelovanju z lokalno kmetijsko zadrugo Agraria poskrbeli, da bodo vsa zelenjava in sadje iz menija prišli iz njihovih rok, torej rok lokalnih pridelovalcev. Pri tem smo upoštevali tudi sezonskost sestavin, kot so buča, gobe, hruška in izbrane začimbe. Naša prednost pred drugimi ponudniki je, da ponujamo poleg mesnega in ribjega menija še veganski meni. Metode, s katerimi pripravljamo naše jedi temeljijo na sodobnih postopkih priprave hrane, pri čemer sledimo načelu ˝manj je več˝. Naš meni temelji predvsem na enostavni pripravi, kakovostnih živilih - pri čemer živila ohranjajo odličen okus, strukturo in barvo ter uporabi zdravega, lokalno pridelanega oljčnega olja hišnega oljkarja Lisjaka." Celoten meni je objavljen na spletnem mestu vivi.si/gostilna/istrian-tapas/, rezervacija pa je obvezna (05 692 50 10).