O-STA

Rastemo s športom: Uspešna karateistka Pia Cesar navdih mladim športnikom

Na eni od dm brezplačnih športnih uric, ki potekajo v sklopu vseslovenske iniciative Rastemo s športom, je mlade športnike v Karate klubu Velenje presenetila uspešna karateistka Pia Cesar.

Navdih mladim karateistom

Pia Cesar je sicer tudi sama članica Karate kluba Velenje in vzornica otrokom, ki se udeležujejo športnih uric. Sodelujoči so na začetku spoznali Pio, se nato skupaj ogreli, potem pa vadili na poligonu, prek katerega jih je vodila mlada zvezda. Tako so krepili svoje mišice, pridobivali kondicijo in utrjevali preostale športne sposobnosti. Prisotnost uspešne karateistke, ki se lahko pohvali z odličnimi rezultati in predanostjo športnemu udejstvovanju, je zbrane še dodatno motivirala in v njih spodbudila še večjo zavzetost za vadbo. 8-letna Ema je bila nad presenečenjem navdušena: "Super je bilo, ko je z nami trenirala Pia Cesar."

Brezplačne športne urice veliko otrok spodbudile k športu

Po besedah Huseina Beganovića, vaditelja na športnih uricah, so udeleženci zelo hvaležni za brezplačne urice: "Športne urice so nekaj zelo pozitivnega, veliko otrok je prišlo pogledat naš klub, kako treniramo. Brezplačni treningi so veliko otrok privabili k športu. Če se že prej niso vpisali k nam, so imeli te brezplačne treninge, ki so jim pomagali. Upamo, da se bo to še kdaj ponovilo." Eden od staršev dveh vadečih otrok pa je povedal: "Zelo mi je všeč takšno dogajanje, saj poveže otroke med seboj, da se lažje spoznajo med igro. Na splošno je premalo takšnih aktivnosti."

Rastemo s športom

Vseslovenska iniciativa Rastemo s športom je nastala v želji spodbuditi otroke h gibanju, športnemu udejstvovanju in medsebojnemu druženju. Zato so se pri podjetju dm drogerie markt ob svojem 25. rojstnem dnevu povezali s številnimi organizacijami in jim za izvajanje brezplačnih športnih uric namenili finančno podporo v skupni vrednosti 25.000 €. Projekt so podprli tudi številni drugi športniki, med katerimi so vrhunska košarkarja Goran Dragić in Klemen Prepelič, uspešna nekdanja rokometašica Deja Doler Ivanović, slovenska rekorderka v teku na 400 m Anita Horvat, prvi slovenski košarkar, ki je zaigral v ameriški profesionalni ligi NBA, Marko Milić ter številni drugi.