O-STA

1, 2, 3, GREMO!: V 123 dneh aktivirali preko 3.600 Slovenk in Slovencev

Ljubljana, 29. oktober 2018 - Družbeno odgovorna akcija 1, 2, 3, GREMO!, katere namen je spodbujati vsakodnevno aktivnost in skrb za boljše počutje, je včeraj dosegla vrhunec. Številni podporniki so skupaj z ambasadorjema projekta, Markom Potrčem ter Janom Kovačičem, na tekaškem prazniku v Ljubljani tekli za boljše počutje. Niso pa tekli le zase, saj je bila akcija tudi dobrodelna. Za vsakega podpornika, ki je za tek v prestolnici izbral majico 1, 2, 3, GREMO!, je HOFER prispeval sredstva za otroke v stiski pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji. Da bi lahko pomagali čim večjemu številu otrok, so znesek povečali še za vse kilometre, ki jih je več kot 3.600 podpornikov preteklo v 123 dneh v sklopu 17-tedenskega programa vadbe. S seštevkom 10 centov za vsak pretečeni kilometer v sklopu družbeno odgovorne akcije končna donacija tako znaša 4.160,90 evrov.

Skupaj smo močnejši od vsakega izgovora

V 123 dneh smo dokazali, da dobro počutje ni naključje. Je rezultat teka na dolge proge, vztrajnosti in neomajne volje, ki nas je podpirala tudi takrat, ko smo že skoraj obupali. Preko 3.600 podpornikov družbeno odgovorne akcije 1, 2, 3, GREMO! je od 28. junija pa vse do včeraj, 28. oktobra, dokazovalo, da so močnejši od vsakega izgovora. S podpisom zaveze k aktivnemu življenju so vstopili v tekaško skupnost, ki se je na poti do končnega uspeha gradila in vztrajala 123 dni.

Nepozabno vzdušje

Pri HOFERju so s projektom želeli spremeniti predvsem odnos do svojega telesa ter pozivati k vsakodnevni aktivnosti in zdravim navadam. K aktivaciji Slovenk in Slovencev so spodbujali na osmih lokalnih dogodkih, včeraj pa so se najbolj vztrajni skupaj udeležili še največjega tekaškega dogodka v prestolnici. Zbrani pred HOFERjevo poslovalnico so se v prepoznavnih majicah projekta najprej ogreli in nato v karavani, polni motivacije in pozitivne energije, odpravili proti štartni črti. Na cilju je svoje občutke strnil Jan Kovačič, športni strokovnjak in ambasador projekta 1, 2, 3, GREMO!. "Kakšno vzdušje, kakšna energija! Ob začetku projekta sem verjel v njegov uspeh, a niti v sanjah si nisem mogel predstavljati takšnega odziva in števila tekaških kilometrov. Če temu dodamo še znesek, ki smo ga namenili tistim, ki to najbolj potrebujejo, je le ena beseda, ki lahko opiše moje občutke: 'Sanjsko!'"

Za boljše počutje in dober namen

Podporniki projekta pa kilometrov niso premagovali zgolj zase, temveč tudi za dobro otrok. Za vsakega podpornika, ki je za tek v prestolnici izbral majico 1, 2, 3, GREMO!, je HOFER prispeval sredstva za otroke v stiski pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji. Da bi lahko pomagali čim večjemu številu otrok, so znesek povečali še za vse kilometre, ki jih je več kot 3.600 podpornikov preteklo v 123 dneh v sklopu 17-tedenskega programa vadbe. Anita Ogulin, predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, je ob predaji donacije dejala: "Počaščeni in veseli smo, da si podjetje HOFER na vsakem koraku prizadeva za pomoč otrokom pod okriljem projekta Botrstvo. Tudi tokrat, z akcijo 1, 2, 3, GREMO!, je prav vsak, ki se je pridružil, prispeval svoj delček oziroma svoje korake. Iskrena hvala, da ste z aktivnostjo pripomogli k boljšemu in lepšemu življenju otrok v stiski iz vse Slovenije in tudi njim omogočili vključevanje v družbo vrstnikov. Hvala, ker razveseljujete otroke in jim pomagate stopati po poti v lepšo prihodnost.". Pri HOFERju so se ob tej priložnosti zahvalili vsem podpornikom, predvsem pa tekačem, ki so premagali ne le samega sebe, ampak tudi slabe vremenske razmere. "Veseli nas, da je družbeno odgovorno akcijo 1, 2, 3, GREMO! podprlo tako veliko število ljudi. Ne samo, da so s tem naredili nekaj dobrega zase in za svoje telo, temveč so s tekom podprli tudi dober namen in povečali donacijo, ki jo namenjamo otrokom v stiski pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji."

V dobri družbi do cilja

Končen izkupiček in dobra volja sodelujočih je navdušila tudi motivatorja in ambasadorja Marka Potrča, ki se je skupaj z Janom Kovačičem in ostalimi podporniki udeležil 10-kilometrske razdalje: "4.160,90 evrov. To je vrhunski znesek vrhunske akcije in vrhunskih tekačev, ki so se nam pridružili. To je eno samo veliko veselje." Trud podpornikov, ki so združeni v dobrodelnosti pretekli eno izmed izbranih razdalj, je bil poplačan v trenutku, ko so prečkali ciljno ravnino. Zadovoljni obrazi so bili zgovornejši od besed, zmagoslavje ob doseženem cilju pa bo še dolgo spremljal prijeten spomin na dobrodelnost. Eden od udeležencev akcije je ob tem povedal: "Danes je lep praznik. Užitek je bil teči v takšni množici ljudi, te kar potegne. Obenem pa sem zelo vesel, da sem zvedel za akcijo in lahko tekel tudi za dober namen."

Nikoli ni prepozno

Kljub zaključku vseslovenske družbeno odgovorne akcije pa nikoli ni prepozno, da nekaj naredimo zase in za svoje telo, ki je z nami že od vsega začetka in si zasluži naše spoštovanje. Čas je, da pozabimo na vse izgovore in zanj skrbimo skozi celo leto. Čas je, da nadaljujemo tisto, kar smo začeli. Zase, za svoje telo in za boljše počutje. Več informacij je na voljo na spletni strani www.123gremo.si, Facebooku in Instagramu.