O-STA

Teja Miholič z Naključnimi internetnimi artefakti v TAM-TAMovi Ulični galeriji

Tudi TAM-TAMova Ulična galerija na Vegovi v Ljubljani se bo odela v druge barve. Na četrti razstavi cikla "Takle mamo ... / So it has come to this...", ki ga TAM-TAM pripravlja z zavodom Muzej in galerija mesta Ljubljane se bo s triptihom "Naključni internetni artefakti" predstavila Teja Miholič. S prijatelji, znanci ali sodelavci vabljeni na odprtje njene razstave, ki bo v torek, 6. 11. 2018, ob 17. uri.

Teja Miholič zbira spam ali vsiljene oglase, na katere naleti med vsakodnevno aktivnostjo na spletu. Njeno pozornost pritegnejo predvsem tisti, ki presenetijo v svoji vizualni bizarnosti, vsebinski absurdnosti ali preprosto v jezikovni nepravilnosti. Sama pravi, da gre pri tem za raziskovanje "fascinantnih artefaktov interneta". Od izbire oglasov do njihove predstavitve umetnica do njih ohranja duhovit odnos in tako usmerja našo pozornost na internetne fragmente, ki jih med svojo vsakodnevno spletno prisotnostjo največkrat spregledamo. V prenosu spam oglasa na plakat je klik povsem onemogočen, njegova vsebina, ki se nam tako ali tako izmika že na spletu, pa je na ulici torej popolnoma nedostopna.

Teja Miholič (1993) je končala dodiplomski študij fotografije na Visoki šoli za storitve v Ljubljani, študij pa nadaljuje na Državni visoki šoli za avdiovizualne medije (ENSAV) v Toulousu. Zanima jo snemanje filmov, ustvarjanje gifov in kuriranje nenavadnih internetnih stvari. Sodelovala je na razstavah v galeriji Photon, Cirkulaciji 2, MSUM, Layerjevi hiši, DobriVagi in na Fotopubu. (Ajda Kocutar, Lara Mejač, kuratorici)

Razstava bo na ogled do 10. 12. 2018