O-STA

Vikend je namenjen DNEVOM PASIVNE HIŠE 2018

Dnevi pasivne hiše so namenjeni vsem, ki razmišljajo o gradnji ali prenovi hiše. Med 9. in 11. novembrom bo po vsej Sloveniji za oglede odprtih 18 pasivnih hiš, na predavanjih v Rotondi v Ljubljani pa bo mogoče pridobiti ključne informacije o pasivni hiši.

Program Dnevov pasivne hiše, namenjen je laikom in strokovnjakom:

Predavanja in predstavitev pasivne hiše (informacije www.fa.uni-lj.si/konzorcijph, klik na Dnevi pasivne hiše)

- Petek, 9. november ob 16.30, Konferenčna dvorana v poslovni stavbi Rotonda v Ljubljani (Dunajska cesta 167): Kaj je pasivna hiša - predstavitev za laike in strokovnjake, investitorje in projektante, možnosti financiranja pasivne hiše, predstavitev e4 hiše. Zaželene prijave: martina.zbasnik@fa.uni-lj.si.

- Sobota, 10. november med 8.00 in 10.00, Agregat d.o.o., Ljubljana (Šentviška ulica 17): Predstavitev vgradnje prezračevalnih sistemov za novogradnje in obnove v pasivnem standardu. Prijave: peter@agregat.si.

- Ogledi pasivnih hiš

Petek, sobota in nedelja, 9. do 11. november - individualni ogledi 18 odprtih pasivnih hiš po vsej Sloveniji. Seznam hiš s podrobnejšimi opisi in vse dodatne informacije o prijavi na obisk: www.fa.uni-lj.si/konzorcijph, klik na Dnevi pasivne hiše.

Dnevi pasivne hiše so svetovni dogodek, ki se v istem terminu odvija po vsem svetu. Namenjen je ozaveščanju in promoviranju pasivne hiše - trenutno optimalne energijsko učinkovite hiše. Investicijski stroški so le nekaj odstotkov višji kot pri hiši, grajeni po trenutno veljavnih predpisih, stroški ogrevanja pa občutno nižji.

V Sloveniji Dnevi pasivne hiše potekajo v organizaciji Fakultete za arhitekturo UL, Konzorcija pasivna hiša in Eko sklada j.s., ki že več kot desetletje skrbijo za promocijo in izobraževanje o energijsko učinkovitih stavbah.

Vsi dogodki so brezplačni. Vabljeni!

Slika: Na ogledu pasivne hiše v Ljubljani, foto: arhiv Rihter d.o.o.