O-STA

2. mednarodni urbanočebelarski simpozij

Spoštovani,

večstoletna slovenska čebelarska tradicija je hkrati privilegij in odgovornost. Izrazita prepletenost s čebelarsko kulturo se je v zadnjih nekaj letih razvila v trend aktivnega umeščanja čebel v urbano okolje.

Prepoznano je bilo namreč, da čebelarstvo prispeva k varstvu in razvoju urbanega okolja ter omogoča rast bivalne kakovosti.

Zaradi prepoznanih pozitivnih učinkov prisotnosti čebel v mestnih okoljih Medtem, zavod za kulturo in naravo, ob podpori Mestne občine Ljubljana in družbe BTC organizira že 2. mednarodni urbanočebelarski simpozij.

Namenjen je čebelarjem in strokovni javnosti ter seveda vsem prijateljem čebel. Na simpoziju bodo domači in tuji gosti spregovorili o pomenu, trendih in izzivih urbanega čebelarstva doma in izven naših meja.

Vabimo tudi predstavnike medijev, da se nam pridružite v soboto, 17. novembra 2018, v Kongresni dvorani Kristalne palače. Simpozij bo potekal skozi ves dan, od 9. do 17. ure.

Dopoldanski del dogodka bo povezovala Maruška Markovčič, etnologinja, popoldanskega pa Gorazd Trušnovec, urbani čebelar in soustanovitelj zavoda Medtem.

V priponki prilagamo celoten program. Vabljeni ste na celotni dogodek, udeležite pa se lahko tudi samo posameznih predstavitev.

Prosimo, da svojo udeležbo potrdite do petka 16. novembra 2018 na kontaktni naslov:

Damjan Glazer, damjan.glazer@btc.si, 041/275 704.