O-STA

Svetovni dan otrok: otroci so se na vodilnih položajih portoroških hotelov znašli odlično

Na svetovni dan otrok so otroci širom vsega sveta nase opozorili tako, da so v marsikateri organizaciji prevzeli vodilne vloge (odraslih). Gre za globalno pobudo UNICEF-a, ki daje priložnost otrokom po vsem svetu, da je njihov glas slišan in tudi upoštevan. Idejo so pozdravili tudi v Hotelih LifeClass Portorož: "Letos sodelujemo prvič, za aktivnost pa smo se odločili, ker podpiramo enakopravnost otrok po svetu in ker koncept našega družinskega hotela Mirna poudarja pomembnost sproščenih družinskih počitnic za kakovost družinskih odnosov." Ekipi so se zato pridružili otroci zaposlenih, stari med 5 in 8 let.

Od predsednika uprave do vodje recepcije

Predsednik uprave g. Andrej Laznik je ob 29. obletnici Konvencije o otrokovih pravicah ključe hotela Mirna predal malemu Rayu, ki mu je obljubil, da so ključi v dobrih rokah, mladenič pa je samozavestno sprejel tudi naročilo biorazgradljivih slamic. Chéf Borut Jakič je delo predal Oskarju, ki se je razveselil svoje odgovornosti: "Spekel bom tooolikooo palačink, da bodo vsi otroci siti in veseli," se je veselil mali chef. Direktor operative g. Sebastjan Postogna je svoje naloge predal Mii, ki je na svetovni dan otrok skrbela za pregled urejenosti hotelskih prostorov, da je bilo vse nared za goste. Mala Živa pa je prevzela vodenje recepcije družinskega hotela, ki sta ga v preteklosti obiskala že tudi vplivneža Cool fotr Jani Jugović in Oppsi.si Urška Pavčnik z družinama.

Pobudo podpirajo številni zvezdniki svetovnega kova

Gesto so pozdravili tudi gostje, otroci pa so bili z izkušnjo zelo zadovoljni. UNICEF-ov svetovni dan otrok so podprli tudi številni svetovni zvezdniki, med drugim UNICEF-ovi ambasadorji dobre volje in podporniki Orlando Bloom, Liam Neeson, Lilly Singh, Millie Bobby Brown, Dua Lipa in Blue Man Group.