O-STA

Praznični december v Žalcu

V sredo, 5. decembra 2018, se bo s prižigom praznične mestne razsvetljave ob 17. uri uradno pričelo praznično dogajanje v Žalcu. Številne prireditve za veselo praznično vzdušje, ki bodo potekale ves december, so v Zavodu za kulturo, šport in turizem Žalec združili pod naslov Praznični december v Žalcu. Glavno prizorišče bo Šlandrov trg, odvijale pa se bodo tudi v Domu II. slovenskega tabora in v Dvorcu Novo Celje.

Uro pred prižigom prazničnih lučk bodo v sredo odprli drsališče na Šlandrovem trgu. Za brezplačno drsanje bo odprto od 15. do 20. ure od ponedeljka do četrtka, od 14. do 22. ure ob petkih, od 10. do 12. in od 14. do 21. ob sobotah, ob nedeljah pa uro manj, do 20. Možna bo izposoja drsalk, 7., 14. in 21. decembra bodo lahko drsalci zaplesali ob disco glasbi.

Prižigu lučk ob 17. uri bo sledila otroška predstava in prihod Miklavža s spremstvom.

Decembra bo sledilo še veliko dogodkov, namenjenih vsem generacijam in različnim okusom, od adventnega sejma in ponovitev operete Hmeljska princesa do koncertov in otroških predstav.

Praznično dogajanje in leto bodo zaključili z dvema dogodkoma 31. decembra - s silvestrsko predstavo v Domu II. slovenskega tabora, nastopila bo Lucija Čirović s komedijo S trebuhom za kruhom, in silvestrovanjem na Šlandrovem trgu z ansamblom Poziv.

Podroben program Prazničnega decembra v Žalcu je na spletni strani www.zkst-zalec.si.