O-STA

Razstava Odraščanja v domu II. slovenskega tabora Žalec

RAZSTAVA ODRAŠČANJA V DOMU II. SLOVENSKEGA TABORA ŽALEC

V sredo, 9. januarja 2019, bo ob 12. uri v avli Doma II. slovenskega tabora v Žalcu odprla vrata že tradicionalna razstava ODRAŠČANJA, na kateri bodo dijaki programa umetniška gimnazija - likovna smer Gimnazije Celje - Center predstavili svoje likovne izdelke.

Vljudno vabljeni.

Program umetniška gimnazija - likovna smer je najmlajši od treh (še gimnazija in predšolska vzgoja) na Gimnaziji Celje - Center. Vanj se že 16 let lahko vpisujejo osnovnošolci iz Celja in širše regije, ki jih zanimata umetnost in umetniško ustvarjanje in si želijo poleg splošnega znanja pridobiti še poglobljeni pogled na umetnost ter razviti svoj dar in veselje za lastno ustvarjanje. Po štirih letih šolanja in opravljeni splošni maturi se odločajo za zelo različne študijske programe, tako umetniške (slikarstvo, kiparstvo, arhitektura, vizualne umetnosti, restavratorstvo, hortikultura, oblikovanje tekstilij, svetlobe itd.) kot neumetniške (zgodovina, slovenščina, matematika, tuji jeziki - angleščina, nemščina, ruščina ... -, pomorstvo, pravo itd.), umetniško ustvarjanje pa ohranijo kot prostočasno dejavnost. Šolsko delo je obogateno še z mnogimi zanimivimi obšolskimi dejavnostmi na šoli in zunaj nje (ekskurzije, tabori, izmenjave itd.), ki dijakom širijo znanje in obzorje ter oblikujejo njihovo osebnost.

Razstava bo na ogled do 31. januarja 2019, ponedeljek-četrtek od 8. do 16. ure, petek od 8. do 13. ure ter v času prireditev. Vstop skozi stranski službeni vhod (nasproti glasbene šole).

Več informacij: ZKŠT Žalec, Uroš Govek, 03 712 12 66, zkst.kultura@siol.net