O-STA

Dobitniki Savinovih odličij v Občini Žalec za leto 2023

Na fotografiji, z leve: slavnostna govornica Manica Janežič Ambrožič, Mojca Uranjek, Bojan Pevec, Biserka Neuholt Hlastec, Maja Bubik Polovšak, župan Občine Žalec Janko Kos

Včeraj so bila v Domu II. slovenskega tabora v Žalcu podeljena Savinova odličja za ustvarjalnost na kulturnem področju za leto 2023.

Prejemniki odličij so:

1. Savinovo priznanje je prejela Mojca Uranjek za uspešno mentorsko in pedagoško delo ter prispevek k razvoju kulturnih dejavnosti v lokalni skupnosti.

1. Savinovo plaketo je prejela Biserka Neuholt Hlastec za obogatitev občinske kulture na področju ljubiteljske kulturne dejavnosti in splošnega neformalnega izobraževanja.

1. Savinovo plaketo je prejela Maja Bubik Polovšak za dosežke na plesnem področju, ki pomenijo obogatitev kulture in s tem prepoznavnost Občine Žalec v širšem slovenskem prostoru.

1. Savinovo plaketo z denarno nagrado je prejel Bojan Pevec za dolgoletno uspešno delo na področju ljubiteljske kulturne dejavnosti, s katero se je občinska kultura uveljavila v slovenskem in mednarodnem prostoru.

Slavnostna govornica osrednje občinske proslave letošnjega kulturnega praznika je bila Manica Janežič Ambrožič, novinarka in televizijska voditeljica RTV Slovenija.

V kulturnem programu pa so nastopili: duet Hostnik pa Krečič (kantavtor, pripovedovalec, pesnik in vizualni umetnik Tomaž Hostnik ter violinist in skladatelj Matija Krečič), Komorni dekliški pevski zbor I. osnovne šole Žalec (zborovodkinja Samanta Kunšt) in Lučka Robič (plesalka in plesna pedagoginja).

Spremne besede sta všečno pletla voditelja večera Nastija Močnik in Vid Palčnik.