O-STA

Ljudje in inteligentni roboti v prihodnosti - sobivanje ali boj?

Capon & Rault by Florent Mayaud

Če si tega želimo ali ne, bodo roboti pomemben del naše prihodnosti. Kako bodo roboti vplivali na naša življenja, bodo postali pravnomočni člani družbe s pravicami in dolžnostmi?

Vljudno vas vabimo na predavanje Ljudje in inteligentni roboti v prihodnosti - sobivanje ali boj? ki bo v ponedeljek, 11. marca 2019, ob 19. uri v Klubu Cankarjevega doma v Ljubljani.

Predaval bo Raphaël Rault odvetnik in partner v odvetniški družbi Alter Via Avocats (Lille, Francija), ki se bo osredotočil na ključne točke obstoječega in prihodnjega pravnega okvira v Evropi glede našega prihodnjega sožitja s pametnimi roboti.

Kako bo hiter tehnološki razvoj robotike in umetne inteligence vplival na družbeno, etično, gospodarsko, okoljsko, politično/pravno in demografsko situacijo v naši bližnji prihodnosti? Kaj je pametni avtonomni robot (SAR) in kako ga zaznavajo civilni zakoni Evropske unije? Ali ima ta elektronska oseba pravice in obveznosti? Ali je mogoče njegove stvaritve zaščititi? Kako lahko SAR odgovarja za svoja dejanja in kako lahko uvajamo etiko pri vedenju SAR? Kakšen je pravni obstoj umetne inteligence? Kako lahko zagotovimo kakovost in zakonitost podatkov, ki jih obdeluje umetne inteligenca? Veliko vprašanj se pojavi tudi, ko razmišljamo o zakonski regulaciji umetne inteligence in robotike.

Dodatne informacije na: https://www.cd-cc.si/sl/kultura/literatura-in-humanistika/raphael-rault-ljudje-in-inteligentni-roboti-v-prihodnosti-sobivanje-ali-boj

Predavanje organizira Alumni klub Fakultete za strojništvo UL v sodelovanju s Cankarjevim domom.

Vljudno vabljeni!