O-STA

Koncert citrarske skupine Marjanke

Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec vabi na zadnji koncert citrarskega abonmaja te sezone. V nedeljo, 24. marca, bo v Domu II. slovenskega tabora v Žalcu 8. sezono tega edinstvenega abonmaja zaključila citrarska skupina Marjanke iz Velenja.

Skupina je bila ustanovljena pred enajstimi leti v okviru Univerze za tretje življenjsko obdobje Velenje. Dobrih pet let jo je vodil vsesplošni kulturnik in citrar Marjan Marinšek, leta 2012 pa je skupino prevzela profesorica citer in petja Irena Tepej, ki jo uspešno vodi še danes. Eno leto, v času njene odsotnosti, je skupino vodila profesorica Cita Galič.

Pri Marjankah sedaj igrajo: Jožica Klanfer, Boža Bauer, Mira Preložnik, Jožica Jagrič, Anica Sešel, Betka Kralj, Vida Pirečnik in Milica Tičič. Marjanke imajo za sabo že blizu 150 nastopov na različnih prireditvah po Sloveniji. Igrajo več glasbenih zvrsti, pretežno ljudske in ponarodele pesmi, pa tudi nekaj klasike in sodobnejših skladb.

Sodelujejo z drugimi glasbeniki kot gostje, ali pa te povabijo na svoje nastope. Udeležujejo se tudi citrarskih seminarjev.

Igranja se učijo z veseljem in optimizmom, kljub temu, da so že vse starejše in so citre zanje dokaj zahteven inštrument. Hvaležne so svojim mentorjem za pridobljeno znanje in seveda poslušalcem za vsak aplavz.

Cena vstopnic za izven je 12 EUR, prodajajo jih v TIC-u Žalec.

www.zkst-zalec.si