O-STA

Hannover Messe 2019: Najboljša platforma za predstavitev uporabe prvih 5G aplikacij v industriji

V nemškem Hannovru potekata od 1. do 5. aprila 2019 največji svetovni industrijski sejem Hannover Messe in vodilni sejem za stisnjen zrak in vakuumsko tehnologijo ComVac, ki se letos predstavljata pod skupnim naslovom "Integrated Industry - Industrial Intelligence". Letošnja tema se osredotoča predvsem na energetsko učinkovitost in uporabo avtonomnih proizvodnih procesov, ter izzive na področju povezovanja, protokolov in varnosti. Slovensko-nemška gospodarska zbornica (AHK Slovenija) je s svojo prisotnostjo na dogodku na voljo z individualnimi svetovanji predvsem naročnikom iz tujine, ki imajo interes sodelovanja s slovenskimi podjetji. Na največjem svetovnem sejmu industrijske tehnologije Slovenijo zastopa 14 razstavljavcev.

6.500 razstavljavcev iz 75 držav

V okviru teme "Integrated Industry - Industrial Intelligence", ki v ospredje postavlja digitalno povezovanje med človekom in stroji, bo več kot 6.500 razstavljavcev iz 75 držav predstavilo svoje tehnološke rešitve za tovarne in energetske sisteme prihodnosti. Letošnja partnerska država je Švedska, ob tem pa računajo na visoko udeležbo, vsaj 220.000 obiskovalcev. Izbirate lahko med 1400 dogodki in skoraj 1600 govorci iz različnih držav!

Slovenijo zastopa 14 razstavljavcev

AHK Slovenija je s svojo prisotnostjo na dogodku na voljo z individualnimi svetovanji predvsem naročnikom iz tujine, ki imajo interes sodelovanja s slovenskimi podjetji. Na največjem svetovnem sejmu industrijske tehnologije Slovenijo zastopa 14 razstavljavcev. Poleg AHK Slovenija, se na sejmu predstavljajo: člansko podjetje Iskra, podjetja ETI Elektroelement, FerroCrtalic, INTEC MKD, Izoelektro, Kovinar, METREL, DOMEL (Elektromotorji in Gospodinjski Aparati), Omega Air, Solvera Lynx, Stampal SB, UNIVERZAL in USOL.

AHK Slovenija organizira na sejmu 1. aprila 2019, med 10:00 in 12:00 uro, v sodelovanju z zbornicami iz hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine in Makedonije delavnico na temo "Beschaffungsmärkte und die Startup-Szene auf dem Westbalkan".

Foto: Hannover Messe

Osrednje specializirane teme in primeri dobrih praks

Na enem mestu so predstavljene vse ključne tehnologije in glavna področja industrije - od raziskav in razvoja, industrijske avtomatizacije, IT, industrijske oskrbe, proizvodnih tehnologij in storitev do energetskih in mobilnih tehnologij. Letošnji glavne tematike bodo IAMD - Integrated Automation, Motion & Drive - integrirana avtomatizacija, industrijska informacijska tehnologija, prenos moči in regulacijska tehnika; Digital Factory - integrirani procesi in IT-rešitve; Integrated Energy - integrirani energetski sistemi za industrijo, ogrevanje in mobilnost; Industrial Supply - inovativne podizvajalske rešitve in lahke konstrukcije; Research & Technology - raziskave, razvoj in prenos tehnologij; ComVac - stisnjen zrak in vakuumsko tehnologijo.

Na sejmu bo mogoče videti preko kot 500 primerov dobrih praks s področij Industrija 4.0 in strojnega učenja. Sejem je stičišče za vodje, inovatorje in poslovneže iz področij industrije, politike, znanosti in družbe se bodo srečali, da bi izmenjali poglede, mnenja in nove teorije s fokusom na prihodnji razvoj in možne scenarije.

Hannover Messe 2019 pričenja tudi s promocijo super hitre 5G mobilne telefonije v industriji. Gunther Koschnick, vodja avtomatizacije pri ZVEI: "Hannover Messe je najboljša platforma za predstavitev prvih 5G aplikacij v tej zelo zgodnji fazi razvoja tehnologije. Je tudi najboljši forum za kakovosten dialog na tematsko specifični in tehničnem ravni. Mednarodni obiskovalci bodo na sejmu lahko izkusili primere industrijske uporabe 5G telefonije iz prve roke."

Kontakt:

Tina Drolc

E: tina.drolc@ahkslo.si

M: +386 30 451 888

***

Lep pozdrav / Mit freundlichen Grüßen,

i.A. Tina Drolc, MBA

Vodja korporativnega komuniciranja in prireditev /

Leiterin Corporate Communication und Events

E: tina.drolc@ahkslo.si

T: +386 1 252 88 64

M: +386 30 451 888

F: +386 1 252 88 64

slowenien.ahk.de

Poljanski nasip 6, 1000 Ljubljana, Slovenija

Zahvaljujemo se našim premium partnerjem: / Wir danken unseren Premiumpartnern:

To elektronsko sporočilo in priponke se sme uporabljati v skladu s sporočilom.

Diese E-Mail und ihre Anhänge unterliegen dem Disclaimer.

This email and its attachments are subject to the disclaimer.

Please, think before you print.