O-STA

Predstavitev "digitalnih" vavčerjev za mikro, mala in srednje velika podjetja

Slovenski podjetniški sklad je objavil javne pozive za vavčerje za pripravo digitalne strategije, digitalnega marketinga in digitalnih kompetenc. Pri tem pomembno vlogo igra Digitalno inovacijsko stičišče Slovenija (DIH Slovenija). Zato v torek, 16. aprila, ob 13. uri vabi na Gospodarsko zbornico Slovenije (GZS), kjer bo potekala predstavitev vavčerjev, ki mikro, malim in srednje velikim podjetjem omogočajo sofinanciranje izdelave digitalne strategije, storitev digitalnega marketinga in izgradnje digitalnih kompetenc.

Predstavitveni dogodek

Na dogodku bodo predstavljeni vsi trije vavčerji ter minimalni standardi, ki jih zahtevajo pozivi. Predstavili bodo obrazce, kataloge in način sodelovanja DIH Slovenija. Ta vodi kataloga usposabljanj oziroma svetovanj, v katerih so navedeni številni strokovnjaki in programi usposabljanja, med katerimi lahko izbirajo podjetja, ki se želijo prijaviti na pozive. Poleg tega je DIH Slovenija pristojen za podajanje predhodnega pozitivnega mnenja za projekt, ki ga mora pridobiti prijavitelj, in sicer na področju digitalnega marketinga ter za pridobitev vavčerja za digitalno strategijo. Vsi prisotni bodo imeli tudi priložnost, da dobijo odgovore na vprašanja, ki se nanašajo na unovčevanje vavčerjev ter na vpis v kataloge DIH Slovenija. Udeležba na dogodku je brezplačna, vendar se je treba prej prijaviti.

Javni pozivi

Višina sredstev, ki je na razpolago za izvedbo predmeta javnih pozivov na področju digitalizacije za obdobje od 2019 do 2023, sicer znaša 8,5 milijona evrov oziroma približno 2 milijona evrov na letni ravni. Obdobje upravičenosti stroškov in izdatkov bo trajalo do 30. septembra 2023. Za dodatne brezplačne informacije in pomoč pri pripravi vloge so prijaviteljem na voljo tudi svetovalci mreže Slovenskih poslovnih točk (SPOT).