O-STA

Prisluhnite soli - SOuL oddih

Beseda "sol" se izgovori podobno kot angleška beseda "soul" (duša). Naključje? Niti ne. "Sol" je namreč duša Portoroža. Slana nit, ki povezuje.

Tradicija zdravljenja za tegobe modernega časa

Tradicija pridelave soli v bližnjih Sečoveljskih solinah je enaka kot pred 800 leti. Zdravi in vzdržljivi solinarji so v 13. stoletju naučili menihe iz samostana sv. Lovrenca, da naravne lokalne elemente, ki izhajajo iz solin, uporabijo v zdravilne namene. Prenos znanja je razširil obzorja enih in drugih. Dobili smo sol (salt cultivation), ki je ena najbolj čistih soli na svetu, in znanje (mind cultivation) o zdravljenju, ki ga še vedno bogatimo. Simbioza, ki še traja. Ki jo moramo ohranjati.

Zgodba o soli, ki vključuje vseh pet človeških čutov

V resortu LifeClass Hotels & Spa Portorož so za toplejši del leta pripravili zanimive počitniške pakete, ki temeljijo na zgodbi o soli na način, da jo lahko vdihnete, okusite, otipate, jo povonjate, ujamete vase in si prisluhnete. Začutite zgodovino in ustvarite svojo lastno, navdiha polno zgodbo. Ob zvoku šumenja valov.

Zakaj je SOuL oddih za dušo in telo?

Notranji mir, zdravje in dobro počutje niso pojmi, ki so samoumevni. Do njih pridemo z vztrajnostjo. Podobno kot solinarji negujejo solna polja, moramo mi poskrbeti zase. Modrosti preprostih solinarjev in naravni zdravilni elementi, s katerimi že vrsto let zdravijo v Termah Portorož, so točno to, kar potrebujemo za pobeg od skrbi in vsakdanjega stresa. Petzvezdični Mind Hotel Slovenija za popoln oddih poleg moderno urejenih sob ponuja tudi meni vzglavnikov. Počitniški razgled in udobje domače postelje. Ko nas zagrabi lakota, pa bogat mediteranski zajtrk s pestro ponudbo zdravih živil ter odlična Costadoro kava. S pogledom na modrino neba in Piranski zaliv.

Začinite oddih po svoje

Mediteranski recepti temeljijo na zdravi pripravi hrane in uporabi preprostih, a kakovostnih sestavin po principu ničtega kilometra. Oljčno olje, sezonska zelenjava lokalnih pridelovalcev in sol iz Sečoveljskih solin so rdeča nit vseh jedi resorta LifeClass Portorož. Privoščite si barvite istrske grižljaje - tapase v eni najbolj priljubljenih restavracij v središču Portoroža Istrian bistro & Tapas baru ali se odpravite na gurmansko doživetje posebne vrste v Restavracijo Salina, ki je ime dobila po kristalu soli. Kozarec hišne malvazije Sun se še kako prilega celotnemu kulinaričnemu doživetju. Za "piko na i" se boste z oddiha vrnili s posebnim spominkom, žepno verzijo Barba soli. Ker življenja ne gre prepustiti naključju!

Sol spoznanja

Pridelava soli je tesno prepletena s kultivacijo uma in izvira iz starodavnih spoznanj. Oddih je odlična priložnost za širjenje obzorij in odkrivanje neznanega. Zakaj si ne bi v bralnih kotičkih na recepciji hotela izposodili knjige, jo odnesli k morju in si nahranili dušo?

Zrak, poln zdravja

Morski zrak na priobalnem območju je obogaten z negativnimi ioni, ki pozitivno vplivajo na naše zdravje. V primerjavi z zrakom v mestih so koncentracije teh zdravilnih delcev kar 500-krat večje. Nič čudnega torej, da se ob morju bolje počutimo, naše misli se zbistrijo, telo je bolj okretno, mi pa nasmejani. Sprehodite se do Sečoveljskih solin, odpravite se na kolesarski izlet do Pirana ali na vodeno jutranjo vadbo ob morju. Aktivnosti na svežem morskem zraku so še bolj zdravilne. Vdihnite ga s polnimi pljuči!

Slana koža, zdrava koža

Ali ste vedeli, da v Thalasso centru uporabljajo pet lokalnih zdravilnih faktorjev za zdravljenje najrazličnejših težav s kožo ter drugih nevšečnosti? Občutek mehke kože po pilingu s soljo in mediteranskimi zelišči je izjemen. Če k temu dodamo še biserno kopel z aromatičnimi olji in slanico ter sprostilno masažo, smo kot prerojeni. Vsem tistim z bolečinami v hrbtenici bo dobro dela fango obloga telesa, ki pomaga tudi pri težavah z zastajanjem odvečne vode v telesu.

Glasba morja

Šumenje morja v kombinaciji s plavanjem nas umiri ter deluje osvobajajoče. Plavanje razbremeni naše mišice obenem pa pripomore k naši gibljivosti. Temperature morja bodo kmalu primerne za plavanje na prostem. Prenovljena plaža Meduza bo s svojo ponudbo domačih sladoledov, osvežilnih napitkov in udobnih ležalnikov poskrbela za pravo doživetje. Če imate raje toplo vodo, si privoščite sproščanje ob meditativni glasbi v ogrevanih, z morsko vodo napolnjenih bazenih Sea Spa ali tistih s termalnim Pramorjem. Morje zdravja 365 dni v letu. Ki si ga enostavno moramo privoščiti. Zvečer pa na koncert klavirske glasbe in domače makrone v Café Central. Harmonija sprostitve!