O-STA

Maj na Minimaxu v znamenju punčke Barbie, ki letos praznuje 60 let

Vsem dobro znana punčka Barbie je letos dopolnila 60 let. Marca leta 1959 so jo prvič predstavili na sejmu igrač v New Yorku, kmalu pa je postala pravi hit in obnorela svet. Barbie se je skozi leta spreminjala in prilagajala trendom v družbi. Vseskozi pa je bilo njeno glavno sporočilo punčkam in mladim dekletom, da imajo izbiro in lahko postanejo, karkoli si želijo. Rojstni dan lutke Barbie bodo maja obeležili tudi na programu Minimax, ko bodo lahko otroci dogodivščine slavne Barbie spremljali čisto vsak dan v mesecu. Na njihovi Facebook strani pa bodo lahko sodelovali tudi na nagradnem natečaju in si s svojo kreativnostjo priigrali Barbie Mavrično vilo z letečimi krili.

Več kot 150 poklicev - astronavtka, nogometašica, znanstvenica ...

Barbie se je v svojih šestdesetih letih preizkusila v več kot 150 različnih poklicih. Astronavtka je postala, še preden je Neil Armstrong stopil na luno, preizkusila se je tudi kot nogometašica, reporterka, okulistka, znanstvenica, drsalka na ledu, slaščičarka in še marsikaj. Njene preobleke za različne poklice je do sedaj oblikovalo več kot 75 slavnih modnih kreatorjev, prva punčka pa je bila oblečena v črno bele črtaste kopalke.

Takšne in številne druge zanimivosti o Barbie bodo otroci izvedeli maja, ko bodo lahko na Minimaxu vsak dan spremljali Barbie filme in serije. Vas zanima, koliko različnih oblek ima in koliko blaga je bilo za njih porabljenega ali pa kako visoka je bila prva Barbie in kdo je bil njen prvi prijatelj in hišni ljubljenček? Vse to lahko izveste maja na programu Minimax.

Kako si predstavljate sanjsko Barbie hišo?

Med 1. in 21. majem bodo lahko otroci na Facebook kanalu programa Minimax z drugimi delili risbico sanjske Barbie hiše, kot so si jo zamislili sami. Strokovna žirija bo med prispelimi risbicami izbrala najboljše v treh starostnih skupinah, nagrajenci pa se bodo razveselili čudovite Barbie Mavrične vile z letečimi krili.