O-STA

Najsodobnejši 3D tiskalnik na IKTEM konferenci

Registracija udeležencev na IKTEM 2018.
Druženje udeležencev konference IKTEM 2018 med odmori.

Reviji Svet elektronike in Svet mehatronike od 30. do 31. maja na Rogli organizirata strokovno konferenco IKTEM, ki je namenjena strokovnjakom iz področij IKT, elektronike in mehatronike.

Dvodnevna konferenca je sestavljena iz strokovnih predavanj v prvem dnevu ter praktičnih delavnic v drugem dnevu konference.

Na konferenci bo predstavljen 3D tiskalnik, ki je namenjen prav za Industrijo 4.0. Obstoječi 3D tiskalniki delujejo po principu tiskanja filamenta plast za plastjo. Ta tehnologija se je sicer v zadnjih letih lepo prijela in tudi pocenila, žal pa zaradi počasnosti ni primerna za industrijsko uporabo. Vodilo Industrije 4.0 je narediti maloserijske izdelke po velikoserijski ceni. In prav temu ustreza 3D tiskalnik, ki bo predstavljen na IKTEM konferenci.

Ker bo na IKTEM konferenci veliko govora o novodobnih tehnologijah, bodo udeleženci IKTEM konference imeli možnost, da se bodo spoznali z najnovejšimi merilnimi napravami, ki so primerne za vedno več IoT naprav, ki se vsakodnevno rojevajo po razvojnih oddelkih podjetij.

Ker pa IoT naprave za svoje delovanje potrebujejo Bluetooth tehnologijo, bodo na konferenci predstavljene tudi Bluetooth Low Energy (BLE) rešitve.

Več informacij o IKTEM konferenci in celoten program je na voljo na spletni strani konference: https://iktem.si/

IKTEM konferenco organizirata reviji Svet elektronike in Svet mehatronike v sodelovanju z Laboratorijem za telekomunikacije in Laboratorijem za multimedijo Fakultete za elektrotehniko v Ljubljani ter Inštitutom za elektroniko in telekomunikacije Fakultete za elektrotehniko v Mariboru. Konferenco so podprli tudi Zbornica elektro in elektronske industrije, Združenje za informatiko in telekomunikacije - obe pri GZS, SRIP Pametna mesta in skupnosti ter ugledna podjetja iz Slovenije in tujine: Arrow electronics, CGS, Rutronik, Rohde&Schwarz, ADDProS, Quectel, Amiteh in Emsiso.