O-STA

Sodobni merilni instrumenti na strokovni konferenci IKTEM 2019

Vektorski signalni generator podjetja Rohde & Schwarz (Fotografija: Rohde & Schwarz)
Sponzorji in partnerji IKTEM 2019 konference

Reviji Svet elektronike in Svet mehatronike od 30. do 31. maja na Rogli organizirata strokovno konferenco IKTEM, ki je namenjena strokovnjakom iz področij IKT, elektronike in mehatronike.

Sodobne tehnologije nam omogočajo vedno več. Seveda je to s stališča uporabnika dobrodošlo, marsikdo od uporabnikov pa se ne zaveda, da morajo razvojniki sodobnih naprav pri svojem delu uporabljati vrhunsko merilni opremo.

To še posebej drži za IoT in NB IoT, ki delujeta na visokih frekvencah.

Sodelavci podjetja Rohde & Schwarz bodo na IKTEM 2019 prikazali najnovejše merilne naprave za prihajajoče IoT naprave:

- Pregled brezžičnih naprav, ki se uporabljajo v IoT

- Merilne rešitve za IoT naprave

- Testne rešitve za IoT Mobilno omrežje

IKTEM konferenco organizirata reviji Svet elektronike in Svet mehatronike v sodelovanju z Laboratorijem za telekomunikacije in Laboratorijem za multimedijo Fakultete za elektrotehniko v Ljubljani ter Inštitutom za elektroniko in telekomunikacije Fakultete za elektrotehniko v Mariboru. Konferenco so podprli tudi Zbornica elektro in elektronske industrije, Združenje za informatiko in telekomunikacije - obe pri GZS, OZS, SRIP Pametna mesta in skupnosti ter ugledna podjetja iz Slovenije in tujine: A1, Arrow electronics, CGS, Chemets, ICM, Rutronik, Rohde & Schwarz, ADDProS, Quectel, Amiteh in Emsiso.